Απήχθη σε ηλικία 22 μηνών και ξαναβρήκε την οικογένειά της μετά από 51 χρόνια

Χάρη σε τεστ DNA.
.
.
Facebook

Ένα τεστ DNA είχε ως αποτέλεσμα την επανένωση μιας γυναίκας από το Τέξας των ΗΠΑ με την οικογένειά της, δίνοντας τέλος σε ένα μυστήριο που είχε διάρκεια άνω των 50 ετών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Μελίσα Χάισμιθ, 53 ετών, είχε απαχθεί από μπέιμπι σίτερ από το σπίτι της στο Φορτ Γουόρθ το 1971, σε ηλικία μόλις 22 μηνών. Ακολούθησαν χρόνια ερευνών από την οικογένεια, μα χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι που δείγματα DNA που απεστάλησαν σε ένα site που ειδικεύεται σε θέματα καταγωγής/ γενεαλογικού δέντρου απέδωσαν καρπούς.

Η Χάισμιθ μέχρι τώρα ήταν γνωστή ως «Μέλανι», ωστόσο πλέον σχεδιάζει να αλλάξει το όνομά της.

Το μυστήριο άρχισε τον Αύγουστο του 1971, όταν η μητέρα της, Άλτα Απατένκο, προσέλαβε μια μπέιμπι σίτερ από αγγελία σε εφημερίδα. Ωστόσο η μπέιμπι σίτερ εξαφανίστηκε με το μωρό, με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα κυνήγι δεκαετιών από την οικογένεια Χάισμιθ, την αστυνομία και ομοσπονδιακές αρχές. Μέχρι τον Σεπτέμβριο η οικογένεια διερευνούσε μια πληροφορία ότι η Χάισμιθ είχε θεαθεί στη Νότια Καρολίνα.

Οι έρευνες μπορεί να συνεχίζονταν για χρόνια, ωστόσο η Χάισμιθ, που είχε πάρει το όνομα Μέλανι Γουόλντεν, δεν γνώριζε πως την έψαχναν. Αρχικά πίστεψε πως οι προσπάθειες της οικογένειάς της να έρθει σε επαφή μαζί της μέσω Facebook ήταν απάτη.

Τα πράγματα άλλαξαν στις 6 Νοεμβρίου, όταν ένα τεστ DNA στην ιστοσελίδα 23AndMe συνέδεσε τα παιδιά με την οικογένεια, με τη βοήθεια κάποιου που ασχολείται με γενεαλογικά θέματα, ο οποίος τη βοήθησε να κατανοήσει τα αποτελέσματα.

«Το ότι βρήκαμε τη Μελίσα οφείλεται πλήρως στο DNA» έγραψε η οικογένεια σε ανάρτησή της στο Facebook. «Όχι σε εμπλοκή της αστυνομίας ή του FBI, σε podcast ή ακόμα και στις ιδιωτικές έρευνες και εικασίες της ίδιας μας της οικογένειας».

Η Χάισμιθ και η οικογένειά της συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 26 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook, η οικογένεια είπε ότι πραγματοποίησαν περαιτέρω, επίσημα τεστ και αναμένουν την τελική επιβεβαίωση.

Όσον αφορά στην απαγωγέα, η Χάισμιθ είπε πως, όταν μίλησε με τη γυναίκα που τη μεγάλωσε, με την οποία είχε αποξενωθεί για πολλά χρόνια, εκείνη της είπε πως γνώριζε ότι ήταν το παιδί που είχε απαχθεί.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα