Απέδρασε ο τοξοβόλος του Συντάγματος από τις φυλακές της Τίρυνθας

Το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουνίου.
Eurokinissi

Από τις φυλακές της Τίρυνθας απέδρασε ο κρατούμενος Γ.Μ., γνωστός ως «τοξοβόλος» του Συντάγματος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η απόδραση έγινε το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουνίου . Ο Γ.Μ. είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για τη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο Γ.Μ. είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «τοξοβόλος», καθώς είχε εμφανιστεί σε διαδήλωση στο Σύνταγμα, κρατώντας ένα μεγάλο τόξο.

Ποιος είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»: Αριστούχος μαθητής, βραβευμένος από τη Γιαννάκου

Ο 30χρονος σήμερα Γ.Μ. έγινε γνωστός ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», όταν το Φεβρουάριο του 2011 εμφανίστηκε, σε επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος, να σηκώνει ένα τόξο και να βγάζει βέλος, με σκοπό να το εκτοξεύσει προς το κοινοβούλιο.

Εκείνη την ημέρα είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τον καταζητούσαν τον επόμενο χρόνο ως μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Ο «τοξοβόλος» ήταν αριστούχος μαθητής και μάλιστα είχε πάρει βραβείο σε μαθηματικό διαγωνισμό κατά τα μαθητικά του χρόνια. Μάλιστα, είχε βραβευτεί από την πρώην υπουργό Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου, που είχε χαρίσει σε εκείνον και τους υπόλοιπους βραβευμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στις Πανελλήνιες πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου άρχισε για μικρό διάστημα να σπουδάζει. Ο πατέρας του είναι μαέστρος και η μητέρα του ηθοποιός. Ο Γ.Μ. είχε καταδικαστεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Εξέτιε ποινή φυλάκισης στις φυλακές Τίρυνθας. Η απόδρασή του έγινε αντιληπτή κατά την σημερινή πρωινή καταμέτρηση στις φυλακές, όταν διαπιστώθηκε ότι απουσιάζει ένα άτομο.

Δημοφιλή