Απίστευτο, κι όμως αληθινό: με λίγη βότκα τα λουλούδια μας θα διατηρηθούν περισσότερο

Αντίθετα, θα πρέπει να τα κρατήσουμε μακριά από τα ... φρούτα. Ας μάθουμε γιατί.
|
Oscar Wong via Getty Images

Για να αποφύγουμε τα άτονα, μουντά λουλούδια στο βάζο μας, απλώς ας προσθέσουμε βότκα. Ναι αλήθεια.

Το τέχνασμα για να κάνουμε τα λουλούδια να διαρκούν περισσότερο είναι τόσο παλιό όσο ο χρόνος, αλλά έχει κερδίσει νέα προσοχή χάρη στα βίντεο του TikTok που μας συμβουλεύουν να «καλλιεργούμε» τα άνθη μας με ποτό.

Και, σύμφωνα με τον Κρις Μπονέ, ιδρυτή του GardeningExpress.co.uk ... στην πραγματικότητα λειτουργεί.

«Η προσθήκη μιας κουταλιάς βότκας στο νερό (με το οποίο ποτίζουμε) το φυτό μας βοηθά πραγματικά στη συνολική υγεία του φυτού», λέει στην HuffPost UK. «Πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα το βρουν αυτό περίεργο, αλλά η βότκα δρα ως αντιβακτηριδιακός παράγοντας, που σημαίνει ότι σκοτώνει τα βακτήρια στους μίσχους και προάγει την ανάπτυξη και ένα υγιές φυτό συνολικά».

Για όσους δεν έχουν εφεδρική βότκα (ή εκείνους που δεν θέλουν να την σπαταλήσουν σε φυτά), ο Μπονέ λέει ότι υπάρχουν και άλλα τρικ που μπορούμε να δοκιμάσουμε για να κάνουμε τα φρέσκα λουλούδια να διαρκέσουν περισσότερο.

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να απαλλαγούμε από τυχόν χαμηλότερα φύλλα στους μίσχους. Ο λόγος για αυτό είναι για να μην δημιουργούν βακτήρια στο βάζο μας», εξηγεί.

«Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε τα λουλούδια μας δροσερά. Φυσικά χρειάζονται το φως του ήλιου, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι το πάνε πιο μακριά, αποφεύγουν να κρατούν λουλούδια σε μέρη όπως η σέρα ή η κουζίνα όπου μπορεί να υπάρχει ζέστη από το μαγείρεμα και προσπαθούν να επιλέξουν μια πιο δροσερή τοποθεσία».

Ενώ τα φυτά λατρεύουν μια βότκα, δεν αγαπούν τις μπανάνες.

«Συνιστάται επίσης να κρατάμε τα λουλούδια μακριά από φρούτα!» λέει ο Μπονέ. «Αυτό συμβαίνει επειδή φρούτα όπως τα μήλα και οι μπανάνες εκπέμπουν αιθυλένιο, το οποίο ουσιαστικά κάνει τα λουλούδια να γερνούν πιο γρήγορα».

Ποιος το γνώριζε;...

Προτείνετε μια διόρθωση