Αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο η διευθύντρια επικοινωνίας, Κέιτ Μπέντιντζφιλντ

Μετά την εκπρόσωπο τύπου, Τζεν Ψάκι που εγκατέλειψε τον Μάιο.
via Associated Press

Η διευθύντρια επικοινωνίας του Τζο Μπάιντεν, πιστή συνεργάτιδα από την πρώτη στιγμή του Δημοκρατικού προέδρου, θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά της μέσα στο καλοκαίρι, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος. Τέσσερις μήνες πριν από τις κρίσιμης σημασίας ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Υποδιευθύντρια της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν το 2020, κατόπιν διευθύντρια επικοινωνίας του Δημοκρατικού προέδρου, η 40άρα Κέιτ Μπέντινγκφιλντ θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο στα τέλη Ιουλίου «προκειμένου να περνάει περισσότερο χρόνο με τον σύζυγό της και τα δύο μικρά παιδιά τους», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

«Χωρίς το ταλέντο και το πείσμα της Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βρισκόταν ακόμη στον Λευκό Οίκο», ήταν το επαινετικό σχόλιο του Ρον Κλέιν, του προσωπάρχη της αμερικανικής προεδρίας. «Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την προώθηση του προγράμματος του Μπάιντεν» και αφού εγκαταλείψει την ομάδα των στενών συνεργατών του, πρόσθεσε.

Οι παραιτήσεις δεν ασυνήθιστες στον Λευκό Οίκο κοντά στην διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών. Όμως η αποχώρηση αυτής της πιο πιστής κι από τους πιο πιστούς συνεργάτες του ηγέτη των Δημοκρατικών επιβεβαιώνει δυσλειτουργίες στην κυβέρνησή του, κάτι για το οποίο επανειλημμένως κάνουν λόγο τα αμερικάνικα ΜΜΕ.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει διευκρινίσει ποιος ή ποια θα αναλάβει τα καθήκοντα της. Η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με δημοσκόπηση του Reuters στις 28 Ιουνίου, να δείχνει ότι το 57% των πολιτών δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται ολοένα και περισσότερες επιθέσεις από την αριστερή πτέρυγα της παράταξής του καθώς φαντάζει ανίσχυρος μπροστά στην αναίρεση του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ένοπλης βίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή