Απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα: Ο «μάγειρας» και η συνταγή της απόδρασης

Λεπτομέρειες για το πως κατάφεραν να αποδράσουν.

Λεπτομέρειες για το πως κατάφεραν να αποδράσουν οι δύο κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα έρχονται στο φως, δύο 24ωρα μετά το περιστατικό που θορύβησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι δραπέτες δεν χάρηκαν για πολύ την ελευθερία τους, καθώς συνελήφθησαν χθες Τρίτη σε Ομόνοια και Αυλώνα. Ο 23χρονος Αλβανός εντοπίστηκε στην οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας και ο 21χρονος Σύρος περίπου 600 μέτρα μακριά από τη φυλακή. Σημειώνεται ότι κατά την πτώση του 21χρονου από τη μάντρα των φυλακών τραυματίστηκε στα πόδια και έτσι δεν κατάφερε να απομακρυνθεί.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δραπέτες χρησιμοποίησαν μία αυτοσχέδια σκάλα για να σκαρφαλώσουν στην περίφραξη και να πηδήξουν από επάνω. Για να τη φτιάξουν χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με πληροφορίες ράφια που πήραν από τα μαγειρεία. Ο Σύρος ήταν μάγειρας στη φυλακή και αυτό του εξασφάλισε την πρόσβαση σε υλικά και χώρους. Έτσι, γνώριζε καλά τη «γεωγραφία» της φυλακής. Για να φτιάξουν τη σκάλα χρησιμοποίησαν και σύρματα, ενώ πάνω τους είχαν και μία πένσα με την οποία έκοψαν τα σύρματα που υπάρχουν πάνω από το μαντρότοιχο.

Μετά την απόδρασή τους οι αστυνομικοί είχαν πληροφόρηση ότι ο Αλβανός θα πήγαινε στην Ομόνοια, όπου του έστησαν μπλόκο άντρες της Ασφάλειας με πολιτικά. Στη συνέχεια, περίπολος εντόπισε και τον 21χρονο Σύρο.

Δημοφιλή