Αποποιείται την κληρονομιά του ο γιος του Γιώργου Τράγκα, γιατί δε θέλει ούτε ένα ευρώ

Την απόφαση του δευτερότοκου γιου του εκδότη και δημοσιογράφου ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.
Youtube
Youtube
Youtube

Δήλωση αποποίησης της κληρονομιάς πολλών εκατομμυρίων ευρώ του πατέρα του Γιώργου Τράγκα, κάνει ο δευτερότοκος γιός του Ευθύμιος – Φρειδερίκος (Φρέντυ) , μετά την απόφαση της Αρχής κατά του ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος να δεσμεύσει το σύνολο της περιουσίας που κατείχε ο εκλιπών εκδότης και δημοσιογράφος.

Στη δήλωσή του δια του δικηγόρου του Θέμη Σοφού, αναφέρει πως δεν είχε καμία “γνώση και ανάμειξη στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του”, χαρακτηρίζει την απόφασή του οριστική και δηλώνει στη διάθεση των αρχών:

“Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Αθήνα, την 7 Ιουνίου 2022

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Θέμης Σοφός, Δ.Ν. – Δικηγόρος”

Κληρονομιά Τράγκα: Η “μάχη” των δικηγόρων της οικογένειας του δημοσιογράφου μετά το πόρισμα για δέσμευση της περιουσίας του

Μετά την αποκάλυψη του dikastiko.gr, για το πόρισμα “φωτιά” με το οποίο δεσμεύεται όλη η κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα, με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματο, έχει ξεκινήσει ένα θρίλερ με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Ο οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκας μελετά επισταμένα το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, άνω των 60 σελίδων, βάσει του οποίου έγινε η δέσμευση της περιουσίας.

Μετά την αποκάλυψη του dikastiko.gr, για το πόρισμα “φωτιά” με το οποίο δεσμεύεται όλη η κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα, με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματο, έχει ξεκινήσει ένα θρίλερ με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Ο οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκας μελετά επισταμένα το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, άνω των 60 σελίδων, βάσει του οποίου έγινε η δέσμευση της περιουσίας.

Τι λέει η δικηγόρος της συζύγου του εκλιπόντος δημοσιογράφου

Η δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Γεωργία Κούβελα έκανε δηλώσεις στην εκπομπή “Το Πρωινό” σχετικά με τη στάση της συζύγου του Γιώργου Τράγκα για την όλη υπόθεση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Τα όσα γράφονται στον Τύπο και αναπαράγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, για την περιουσία του Γεωργίου Τράγκα, ύψους 100.000.000 ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα. Αυτοί που αναπαράγουν αναπόδεικτες πληροφορίες, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί από το πόρισμα της αρμόδιας αρχής και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενό του εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των Αρχών.”

Τι λέει ο δικηγόρος Ν. Αγαπηνός που εκπροσωπεί τον έναν γιο του εκλιπόντος, Ιωάννη Τράγκα

Στην ανακοίνωση πως ο γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης, θα κάνει αποδοχή κληρονομιάς προχώρησε ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ενώ δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη των ακινήτων στην Αμερική.

Όπως διευκρίνισε, ο εντολέας του σε ποινικό επίπεδο είναι στο απυρόβλητο, αλλά έχει έννομο συμφέρον να πληροφορηθεί για όλα προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, προαναγγέλλοντας πως θα τοποθετηθούν και πραγματογνώμονες.

Ο κ. Αγαπηνός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εάν προκύψουν φορολογικές εκκρεμότητες ο εντολέας του να βρεθεί υπόλογος, δήλωσε πως η αποδοχή κληρονομιάς θα γίνει με το ευεργέτημα της απογραφής βάσει του οποίου η ευθύνη του κληρονόμου περιορίζεται μέχρι της αξίας του ενεργητικού.

«Υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία σημαντικά, τα οποία ένα μεγάλο μέρος δεν τα γνωρίζω ούτε εγώ όπως τα ακίνητα στην Αμερική. Δεν τα γνώριζε κανένας ότι τα είχε αγοράσει» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν δηλώνονταν στο πόθεν έσχες, ο κ. Αγαπηνός ανέφερε πως όπως προκύπτει από τη διαθήκη του εκλιπόντος έχουν αποκτηθεί σε χρόνους μεταγενέστερους των χρονικών διαστημάτων που όφειλε να υποβάλλει δηλώσεις.

Όπως σημείωσε από το 2016 ο εκλιπών ήταν μόνιμος κάτοικος Μονακό. «Όλοι ήξεραν ότι ήταν κάτοικος Μονακό, ότι είχε ακίνητο στη Νίκαια της Γαλλίας. Δεν το έκρυβε» είπε.

Αντιθέτως, για τα ακίνητα στις ΗΠΑ δεν το ήξερε ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολέας του Γιάννης Τράγκας. «Αυτά τα πληροφορηθήκαμε από τη διαθήκη» σημείωσε.

Όπως επίσης ανέφερε, την «τελευταία 10ετία ο εκλιπών δικάστηκε στα ελληνικά δικαστήρια και έχει αθωωθεί αμετακλήτως. Δικάστηκε για φερόμενα φορολογικά αδικήματα που του αποδόθηκαν σε κακουργηματικό βαθμό».

Και πρόσθεσε: «Ο εκλιπών βρισκόταν σε μόνιμο φορολογικό έλεγχο, δεν έκλεισε ποτέ ο έλεγχος πιστεύω την τελευταία 20ετία επειδή δεν ήταν αρεστός στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δεν ήταν δηλαδή ο πολίτης που εύκολα θα διέφευγε τον έλεγχο των αρχών».

Σχολιάζοντας με το εάν υπήρξε δόλος, ο δικηγόρος του γιου Τράγκα δήλωσε πως «εάν κάποιος θέλει να κρύψει περιουσιακά στοιχεία δεν τα γράφει στη διαθήκη του με κεφαλαία γράμματα. Δεν τα καταθέτει ένα προς ένα σε συμβολαιογράφο. Προσπαθεί να τα έχει σε ένα αφανές πλαίσιο».