Αποστολάκης για «κόντρες» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί που έχουν διαφορετικές απόψεις να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους

«Ένα κομμάτι μέσα στο κόμμα δεν δέχεται το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης επελέγη σαν πρόεδρος του κόμματος με μια τόσο μεγάλη διαφορά».
.
.
Eurokinissi

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση που περνάει το κόμμα και ξεκινάει από το γεγονός ότι το μεγάλο κομμάτι ή τουλάχιστον ένα κομμάτι μέσα στο κόμμα δεν δέχεται το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης επελέγη σαν πρόεδρος του κόμματος με μια τόσο μεγάλη διαφορά από ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου των μελών, φτάσαμε τις 150.000 ψηφοφόρους» είπε στην ΕΡΤ ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Θεωρώ ότι η προσπάθεια πρέπει να γίνει, ότι θα πρέπει να πάει μέχρι το τέλος με κύριο σκοπό το κόμμα να μείνει ενωμένο, να σταματήσουν όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις, είναι δικά μας θέματα που θα μπορούσαν να λυθούν στο εσωτερικό» τόνισε.

Όπως πρόσθεσε, «όλοι καταλαβαίνουμε και όλοι ξέρουν και έχει διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το κόμμα και αυτό φάνηκε από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις. Δεν πάει κάτι καλά, άρα κάτι πρέπει να αλλάξει».

Επιπλέον τόνισε ότι «εκείνο που είναι ουσιαστικό είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια θέματα και για τέτοιου τύπου αντιπαραθέσεις. Το θέμα του κόμματος είναι η σοβαρή αντιπολίτευση και η προσπάθεια στο να βοηθήσουμε να λυθούν τα προβλήματα».

«Η λύση είναι η κουβέντα, εάν δεν γίνουν συζητήσεις κι αν δεν τεθούν τα θέματα στο εσωτερικό και στα όργανα και σε συζητήσεις κατ΄ιδίαν[…] ο πρόεδρος δεν φοβάται, τους παίρνει, μιλάει μαζί τους, προσπαθεί να επικοινωνήσει και να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά», σημείως, προσθέτοντας πως «οι άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη είναι συγκεκριμένοι, με τους ανθρώπους αυτούς ο πρόεδρος προσπαθεί να μιλήσει».

Στην ερώτηση γιατί δεν συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία ο Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε ότι «Δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν συνεδριάζει. Εκείνο που ξέρω να σας πω είναι ότι δεν λειτουργούν τα όργανα όπως θα έπρεπε να λειτουργήσουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αναστάτωση μέσα στο κόμμα και η προσπάθεια του προέδρου είναι να ισορροπήσει η κατάσταση. Όπως βλέπετε δεν ξεκίνησε συγκρουσιακά ο πρόεδρος. Ακόμα και αυτή τη στιγμή η προσπάθεια είναι να να κρατηθεί ενωμένο το κόμμα».

Υπογράμμισε ότι «όταν λοιπόν ξεκινάμε από τη δημιουργία των τομεαρχών και οι προτάσεις του Προέδρου προς όλους τους κοινοβουλευτικούς είναι συγκεκριμένες και έχουμε κατά κάποιο τρόπο αρνήσεις, αυτό δεν είναι λιγάκι παράξενο; Δηλαδή μας πληρώνει ο ελληνικός λαός, μας έχει επιλέξει να είμαστε στο Κοινοβούλιο και εμείς διαλέγουμε αν θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε».

«Έπρεπε να έχουμε λύσει κάποια πράγματα χθες» συμπλήρωσε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων «η διάσπαση δεν είναι κάτι που το συζητάμε αυτό το ενδεχόμενο, αυτό που συζητάμε είναι να γίνει ό,τι προσπάθεια μπορεί να γίνει, να κινηθούμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση και αυτοί που έχουν διαφορετικές απόψεις να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, να βρούμε μία λύση, να συγκροτηθούν τα όργανα, να προχωρήσει το κόμμα».

Δημοφιλή