Αποτελεσματική η λειτουργία της πλατφόρμας – γερανός στον Κηφισό

Σε ένα μήνα λειτουργίας έχει ήδη συνδράμει σε 10 σοβαρά περιστατικά, μαζί με την Τροχαία.
Αποτελεσματική η λειτουργία της πλατφόρμας – γερανός στον Κηφισό
Αποτελεσματική η λειτουργία της πλατφόρμας – γερανός στον Κηφισό
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Κηφισός είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του κυκλοφοριακού της Αττικής. Σε αυτόν τον οδικό άξονα, που ενώνει τα βόρεια προάστια με τα δυτικά και ανατολικά, μόνο ελάχιστες ώρες της ημέρας μπορείς να κυκλοφορήσεις άνετα και όσο πυκνώνει η κυκλοφορία, τόσο δημιουργούνται συνθήκες ατυχημάτων, κυρίως από απροσεξία.

Κατά συνέπεια, ουκ ολίγα είναι τα περιστατικά στα οποία καλείται η Τροχαία να επιληφθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του βαν της Περιφέρειας Αττικής και της πλατφόρμας – γερανός που λειτουργεί εδώ και ένα μήνα, έχει βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας όταν συμβαίνουν ατυχήματα, με την άμεση απομάκρυνση των εμπλεκόμενων οχημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2022, η ομάδα άμεσης επέμβασης της Περιφέρειας Αττικής έχει συμβάλει στη διαχείριση 1.004 συμβάντων. Από αυτά το 75% σημειώθηκαν στην άνοδο του Κηφισού, το 62,5% αφορούν σε μηχανικές βλάβες των οχημάτων, ενώ το ποσοστό των συγκρούσεων ανέρχεται στο 37,5%.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ειδικά η πλατφόρμα, στον ένα μήνα λειτουργίας της, έχει ήδη συνδράμει σε 10 σοβαρά περιστατικά. Τα ακινητοποιημένα οχήματα που εμπόδιζαν την κυκλοφορία, σε συνεργασία με την Τροχαία, απομακρύνθηκαν τάχιστα.
«Τα οχήματα τύπου βαν, η ειδική πλατφόρμα, το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας, ο τηλεφωνικός αριθμός 1544,σε συνεργασία με τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών οδικού δικτύου της διεύθυνσης διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, συνεπικουρούν το έργο της τροχαίας και συμβάλουν έμπρακτα στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και δίνουμε μια ολοκληρωμένη λύση μέσα από ένα άρτια οργανωμένο μηχανισμό που λειτουργεί υπέρ της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου της Αττικής. Η πιλοτική εφαρμογή του στη Λ. Κηφισού μπορεί να αξιοποιηθεί για την επέκτασή του και σε άλλες οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής», επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Δημοφιλή