Αρτα: Επεισόδιο στο Νοσοκομείο - Ασθενής κυνηγούσε με ψαλίδι γιατρούς και νοσηλευτές

Οταν του ζητήθηκε να μετακινηθεί σε άλλη κλινική.
Eurokinissi

Επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή, 8 Απριλίου, το βράδυ στο Νοσοκομείο Άρτας, όταν ασθενής που νοσηλεύονταν στην πνευμονολογική αρνήθηκε να μετακινηθεί σε άλλη κλινική και άρπαξε ψαλίδι κυνηγώντας όποιον έβρισκε μπροστά του.

Μολονότι γιατροί και νοσηλευτές προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν αυτός συνέχισε τις απειλές και τους εκφοβισμούς και ενημέρωσαν την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο νοσοκομείο βρήκαν τον 45χρονο στον περίβολο. Και πάλι αρνήθηκε να παραδώσει το ψαλίδι και τότε ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα προς εκφοβισμό.

Κατόπιν αυτού ο ασθενής φοβήθηκε και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον μετέφεραν στην αστυνομία όπου σχημάτισαν δικογραφία.

Κατόπιν εντολής της εισαγγελίας μεταφέρθηκε και πάλι για νοσηλεία στο νοσοκομείο όπου και υποβάλλεται σε ψυχιατρικές εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Ο ασθενής επρόκειτο να μεταφερθεί από την παθολογική στην πνευμονολογική κλινική. Ο άνδρας αντέδρασε στην επικείμενη μεταφορά και σε κατάσταση αμόκ, διεγερτικός και άκρως επιθετικός χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του.

Πήγε στα επείγοντα άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όπου εντόπισαν τον δράστη έξω από το νοσοκομείο να έχει αρπάξει τον μοναδικό φύλακα και να έχει τοποθετήσει το ψαλίδι στον λαιμό του.

Παρά τις επιστάμενες συστάσεις των αστυνομικών να το πετάξει, αυτός αρνήθηκε και κινήθηκε εναντίον τους απειλητικά εξυβρίζοντας τους».

«Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, με την ενέργεια αυτή ο άνδρας ταράχτηκε και αποσπάστηκε η προσοχή του και μόνο έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Με τον πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση.

Ο δράστης, νοσηλεύεται κρατούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής φρουρούμενος.

Το βράδυ κατέφθασε η διοίκηση που αναγκάστηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές λόγω ταραχής. Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία. Είμαστε στο έλεος του κάθε νταή. Τι πρέπει να γίνει για να ληφθούν μέτρα. Όταν συμβεί το κακό τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πουν. Για δουλειά πάμε όχι για πόλεμο».

Δημοφιλή