Ιωάννινα: Εκδρομή-εφιάλτης για 15χρονο - Καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από συμμαθητές

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη οι τρεις συλληφθέντες μαθητές της Γ' Γυμνασίου, ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για ένα αστείο που περιορίστηκε σε λεκτικό επίπεδο.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Εurokinissi

Σοκ προκαλεί μια ακόμη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα αυτή τη φορά έναν 15χρονο μαθητή Γυμνασίου από το Πήλιο, ο οποίος καταγγέλλει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας του μαθητή στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, ο γιος του έζησε τον εφιάλτη όσο βρίσκονταν σε τριήμερη σχολική εκδρομή. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη μετά τα μεσάνυχτα την περασμένη Παρασκευή (6/4), όταν οι μαθητές επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους.

Ο 15χρονος ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι του, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του τον φερόμενο δράστη, επίσης μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου, να γελάει ενώ στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ακόμη μαθητές της ίδιας τάξης οι οποίοι παρακολουθούσαν τις αποτρόπαιες πράξεις και γελούσαν.

Αμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας ανηλίκων καθώς και οι γονείς των ανήλικων δραστών, οι οποίοι και μετέβησαν στο Τμήμα. Τα 3 παιδιά, που πέρασαν την νύχτα στα κρατητήρια, κλήθηκαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων, όπου οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (8/4).

Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμός πλημμελήματος σε βάρος ενός εξ’ αυτών για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ στους άλλους δύο για συνέργεια στην εν λόγω πράξη. Οι τρεις, που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, παραπέμφθηκαν σε τακτική δίκη στις 21 Νοεμβρίου του 2024. Απολογούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για ένα αστείο, το οποίο περιορίστηκε σε λεκτικό επίπεδο.

Δημοφιλή