Ασυμμάζευτοι οι Βρετανοί: H αστυνομία διέλυσε 660 πάρτι στο Μάντσεστερ εν μέσω πανδημίας

Ωστόσο οι παραβάσεις των επιχειρήσεων έχουν περιοριστεί.
|
Sarah Mason via Getty Images

Οι Βρετανοί φαίνεται πως δεν πτοούνται από τους χιλιάδες νεκρούς στην χώρα τους και από το γεγονός ότι ο ίδιος τους ο πρωθυπουργός βρίσκονταν επί τέσσερις ημέρες στην εντατική. Προειδοποίηση στους κατοίκους να τηρήσουν την καραντίνα και κατά την περίοδο του Πάσχα απηύθυνε η αστυνομία του Μείζονος Μάντσεστερ μετά τη διάλυση 600 πάρτι εν μέσω πανδημίας.

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ian Hopkins δήλωσε πως «ο καθένας μας και όλοι μας πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα σοβαρά». Σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα 25 Μαρτίου και 7 Απριλίου σημειώθηκαν 1.132 παραβιάσεις που σχετίζονται με τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό. Ανάμεσά τους 494 πάρτι σε σπίτια, μερικά από αυτά με DJ, πυροτεχνήματα και φουσκωτές κατασκευές, και 166 πάρτι σε δρόμους.

Παράλληλα, η αστυνομία, που έδωσε στη δημοσιότητα αναθεωρημένα στατιστικά στοιχεία, κλήθηκε να παρέμβει σε 122 περιπτώσεις που κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για αθληθούν, 173 ακόμα συγκεντρώσεις σε πάρκα και 112 περιστατικά αντικοινωνικής συμπεριφοράς και διασάλευση της δημόσιας τάξης.

Ο δήμαρχος του Μείζονος Μάντσεστερ, Άντι Μπέρνχαμ, ανέφερε ότι η συμπεριφορά αυτή είναι «εντελώς απαράδεκτη» προσθέτοντας πως οι παραβάτες «θέτουν τους πάντες σε κίνδυνο». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των πολιτών του Μείζονος Μάντσεστερ συμμορφώνονται με τους κανόνες. Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος αστυνόμευσης και εγκλήματος Μπέβερλι Χιγκς, έκανε λόγο για αύξηση των παραβάσεων προσθέτοντας πως η αστυνομία έλαβε 500 κλήσεις μέσα σε μία ημέρα το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο οι παραβάσεις των επιχειρήσεων έχουν περιοριστεί.

Πηγή: BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα