ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/01/2022 07:05 EET

ΑΣΟΕΕ: Τι είπε στην πρώτη κατάθεσή του ο καθηγητής μετά την επίθεση

Πηγές αναφέρουν ότι σε βάρος του κατά το παρελθόν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για τοκογλυφία και σεξουαλικό αδίκημα.

Eurokinissi

Τη δική του εκδοχή έδωσε στους αστυνομικούς ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ο οποίος νωρίς το απόγευμα τής Τρίτης δέχθηκε επίθεση μέσα στο αμφιθέατρο, μπροστά στους φοιτητές, την ώρα που δίδασκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη προφορική επικοινωνία, την οποία είχε με τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, υποστήριξε ότι δεν δέχθηκε επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά ότι το περιστατικό σχετίζεται με την αντιδικία, που έχει με άλλους τρεις καθηγητές, ένας εκ των οποίων -όπως είπε- ήδη έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλακή.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε βάρος του καθηγητή - θύματος κατά το παρελθόν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για τοκογλυφία και σεξουαλικό αδίκημα, αλλά επειδή οι υποθέσεις του δεν έχουν τελεσιδικήσει, παραμένει στο διδακτικό προσωπικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Ο καθηγητής μετά την επίθεση εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου οι γιατροί διέγνωσαν μώλωπες κυρίως στην περιοχή της κεφαλής, χωρίς όμως η αξονική τομογραφία, στην οποία υπεβλήθη να δείξει κάποια σοβαρή βλάβη.

Τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας αναμένεται να λάβουν νέα -γραπτή αυτήν τη φορά- κατάθεση από τον καθηγητή, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες και άλλα δεδομένα να εντοπίσουν τους τουλάχιστον δέκα νεαρούς, που με καλυμμένα τα πρόσωπά τους του επιτέθηκαν.