Αστυνομικοί αποπέμφθηκαν επειδή έπαιζαν pokemon αντί να κυνηγούν ληστές

«Να πάρει ρε φίλε. Αυτό με πολεμάει τρελά».
Boogich via Getty Images

Δύο αστυνομικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες αποπέμθηκαν από το Σώμα καθώς «συνελήφθησαν» να παίζουν Pokemon αντί να απαντήσουν σε κλήση για ληστεία.

Ο Λουί Λοζάνο και ο Έρικ Μίτσελ έχασαν την έφεση για την απόλυσή τους το 2017 και δεν θα επανέλθουν στο Σώμα καθώς σύμφωνα με την δικογραφία «εσκεμμένα αποποιήθηκαν των καθηκόντων τους να συνδράμουν σε βοήθεια συναδέλφου κατά την διάρκεια ληστείας προκειμένου να παίξουν Pokemon στα κινητά τους τηλέφωνα».

Η ληστεία λάμβανε χώρα στο εμπορικό κατάστημα Macy’s στο Crenshaw Mall του Λος Άντζελες. Ανώτερος αστυνομικός μπορούσε να δει το Macy’s από το σημείο που είχε σταθμεύσει όταν και παρατήρησε έτερο περιπολικό παρκαρισμένο σε παρακείμενο δρομάκι. Και ενώ ο ίδιος ετοιμαζόταν να επέμβει είδε το αυτοκίνητο των συναδέλφων του να απομακρύνεται.

Όταν οι Λουί Λοζάνο και ο Έρικ Μίτσελ ρωτήθηκαν στην έρευνα που ακολούθησε τι συνέβη και δεν συμμετείχαν στο περιστατικό, απάντησαν ότι δεν άκουσαν την κλήση. Δυστυχώς και για τους δύο αστυνομικούς οι συνομιλίες τους είχαν καταγραφεί από το ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας (DICVS) συμπεριλαμβανομένης της απόφασής τους να μην απαντήσουν στην κλήση λέγοντας, «γάμ#@ο».

Παράλληλα ακούγονται να προβληματίζονται με την καταδίωξη του χαρακτήρα του Pokemon, Σνόρλαξ και στρέφουν την προσοχή τους προς τον Τοτζέτικ, τον οποίο μάλιστα αποδείχτηκε δύσκολο να νικήσουν.

«Να πάρει ρε φίλε. Αυτό με πολεμάει τρελά», λέει ο Μίτσελ, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι Λουί Λοζάνο και Έρικ Μίτσελ είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ άσκησαν έφεση με την αιτιολογία ότι το υλικό του DICVS δεν θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον τους αφού παραβίαζε την ιδιωτικότητά τους.