ΔΙΕΘΝΕΣ
08/01/2021 07:40 EET

Αστυνομικός του Καπιτωλίου έγινε ο πέμπτος νεκρός της εισβολής οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ

Το υπουργείο δήλωσε την Πέμπτη ότι οι αξιωματικοί του δέχτηκαν επίθεση με μεταλλικούς σωλήνες, χημικά  και άλλα όπλα.

ASSOCIATED PRESS

Ο αστυνομικός του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, Μπράιαν Σίκνικ, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να σταματήσει τις ταραχές στο Καπιτώλιο, πέθανε το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο που γίνεται γνωστό ότι έχασε τη ζωή του εξαιτίας της εισβολής οπαδών του Τραμπ, με σκοπό να εμποδιστεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ανέφερε η HuffPost

Ο θάνατος του Σίκνικ αναφέρθηκε πρόωρα την Πέμπτη από πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Ο πρόεδρος της αστυνομικής ένωσης του Καπιτωλίου,  Γκους Παπαθανασίου, ανέφερε την Πέμπτη το απόγευμα ότι ο αξιωματικός «εξακολουθούσε να βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη». 

Το υπουργείο δήλωσε την Πέμπτη ότι οι αξιωματικοί του δέχτηκαν επίθεση με μεταλλικούς σωλήνες, χημικά  και άλλα όπλα μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. 

Ο θάνατος του Σικνικ θα διερευνηθεί από το τμήμα ανθρωποκτονίας του Τμήματος Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε η Αστυνομία του Καπιτωλίου. Ο Sicknick εντάχθηκε στο τμήμα το 2008 και είχε κλέισει πρόσφατα τα 40 του έτη.