Αττική: Ομαδική φάρσα σε σχολεία για τοποθέτηση βόμβας

Σε περισσότερα από 35 σχολεία που έλαβαν σχετική "προειδοποίηση" μέσω email. Μέσα σε λίγα λεπτά η Άμεση δράση δέχτηκε περισσότερες από 120 κλείσεις από καθηγητές και γονείς.
EUROKINISSI
EUROKINISSI
Eurokinissi

Περισσότερα από 35 σχολεία της Αττικής έλαβαν το πρωί της Τετάρτης μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους, με το οποίο αποστολέας ενημέρωνε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο σχολικό συγκρότημα και ότι σύντομα θα εκραγεί.

Μέσα σε λίγα λεπτά το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης δέχτηκε περισσότερες από 120 κλήσεις από καθηγητές και γονείς.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν ότι προφανώς πρόκειται για ομαδική φάρσα, αλλά παρόλαυτα θα γίνει σε κάθε σχολικό συγκρότημα οπτικός έλεγχος από στελέχη της άμεσης δράσης και των τοπικών τμημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ως αποστολέας φαίνεται το ίδιο πρόσωπο, κάτοικος εξωτερικού, και ήδη έχουν ξεκινήσει τις έρευνες τους για την ταυτοποίηση του τα εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

″Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη”.

Δημοφιλή