Δέκα τα σπασμένα καταστήματα στην Ερμού. Τα έσπασαν σε δύο λεπτά

Δέκα τα σπασμένα καταστήματα στην Ερμού. Τα έσπασαν σε δύο λεπτά
Eurokinissi

Δέκα είναι τα καταστήματα της οδού Ερμού που υπέστησαν ζημιές από την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων που κρατούσαν στα χέρια βαριοπούλες.

Η επίθεση έγινε στη 1.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώρα κατά την οποία έβρεχε. Τα καταστήματα που χτυπήθηκαν βρίσκονται πέριξ της Καπνικαρέας, στη μέση περίπου του πεζοδρόμου της Ερμού. Η καταδρομική ενέργεια εκτιμάται ότι διήρκεσε περίπου δύο λεπτά.

Eurokinissi

Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές αλλοδαπών, οι οποίοι δεν είχαν σχέση με την ενέργεια και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σήμερα Τετάρτη η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και για άλλα χτυπήματα, τόσο διότι το κλίμα είναι τεταμένο από την απεργία πείνας του Γιαγτζόγλου τόσο και γιατί είναι ημέρα πλειστηριασμών.

Eurokinissi

Η επίθεση στην οδό Ερμού προκαλεί πλήγμα στην εικόνα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες κατάφεραν να σπάσουν καταστήματα στην «καρδιά» της πόλης, στη «βιτρίνα» του εμπορικού κέντρου, και να διαφύγουν χωρίς να τους καταδιώξει κανείς.

Ανάληψη ευθύνης

Στο μεταξύ σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι «Αναρχικοί -ες» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Ερμού αναφέροντας: «Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπιά δυνάμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπάσαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού».

Τη στήριξη των επιχειρήσεων της οδού Ερμού που υπέστησαν ζημιές ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Την ανάγκη ενός επαρκούς επιπέδου ασφαλείας σε όλους τους πολίτες και τις περιουσίες τους ως απαραίτητη συνθήκη για την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που έχει πληγωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα σε ένα τουριστικό προορισμό, όπως το κέντρο της Αθήνας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Με δεδομένες τις οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι εκτός από την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων (ενεργοποίηση του Ν. 3775/21.7.2009), είναι επιτακτική η ανάγκη να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις στην Ερμού.

«Με λύπη μας παρατηρούμε, για μια ακόμη φορά, η Ερμού ο εμπορικότερος δρόμος στην καρδιά της Αθήνας να στοχοποιείται και να γίνεται πεδίο εκτόνωσης κουκουλοφόρων. Για μια ακόμη φορά, καταστήματα και επιχειρηματίες υφίστανται άλλο ένα υλικό, αλλά και ηθικό κόστος σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Οι επαγγελματίες επωμίζονται με το οικονομικό βάρος αναίτιων εις βάρος τους βανδαλισμών από ομάδες που θεωρούν δικαίωμά τους να καταπατούν δικαιώματα συμπολιτών τους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ.

Δημοφιλή