ΔΙΕΘΝΕΣ
02/11/2019 08:25 EET

Αγόρασε γεύμα από τα McDonald’s πριν 10 χρόνια και είναι σαν να μην πέρασε μέρα

Μπέργκερ και πατάτες έμειναν αναλλοίωτα.

Facebook/Reykjavik Bus Hostel

Παρά το κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων τους στην Ισλανδία το 2009, τα McDonald’s έχουν ακόμα ένα γεύμα που υπάρχει στη χώρα.

Την τρομακτικά αργή αποσύνθεσή του μπορουν, μάλιστα, να παρακολουθήσουν όλο αυτό το διάστημα άνθρωποι από όλο τον πλανήτη μέσω livestreaming.

«Αποφάσισα να αγοράσω ένα τελευταίο γεύμα για την ιστορική του αξία από τότε που έκλεινε το McDonald’s», εξηγεί ο Χιόρτουρ Σμάρασον, που αγόρασε το τελευταίο γεύμα της διάσημης αλυσίδας fast food στο νησί.

«Είχα ακούσει ότι τα γεύματα McDonald’s δεν αποσυντίθεται ποτέ και απλά ήθελα να δω αν ήταν αλήθεια ή όχι» προσθέτει.

Η αμερικανική αλυσίδα έκλεισε τα τρία μοναδικά παραρτήματά της στην Ισλανδία το 2009 εν μέσω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα.

Ο Σμάρασον αποθήκευσε αρχικά το γεύμα στο γκαράζ του, προτού το δωρίσει στο Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας. Από εκεί μεταφέρθηκε σε ένα ξενοδοχείο και έπειτα στο σημερινό του «σπίτι» σε γυάλινη προθήκη, σε τουριστικό θέρετρο στην περιοχή Χέλα της Νότιας Ισλανδίας.

«Ανθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται εδώ μόνο για να δουν το μπέργκερ», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ξενώνα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το βίντεο με τη ζωντανή μετάδοση του γεύματος έχει περίπου 400.000 «χτυπήματα» την ημέρα.

Το 2013, η McDonald’s δήλωσε ότι, παρά τις φήμες για το αντίθετο, τα μπιφτέκια της δεν παραμένουν αναλλοίωτα και ότι στο «σωστό περιβάλλον» αποσυντίθενται, όπως και τα περισσότερα τρόφιμα.

Πηγή: RT