ΔΙΕΘΝΕΣ
17/09/2018 13:41 EEST

Bίντεο: Πάστορας στη Νότια Κορέα χτυπάει τους πιστούς της και τους βάζει να...ξυλοκοπήσουν αλλήλους

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει βίντεο στο οποίο μια Νοτιοκορεάτισσα πάστορας εμφανίζεται να χτυπάει τους πιστούς της και να τους βάζει να ξυλοκοπήσουν ο ένας τον άλλο, με την αστυνομία να διερευνά ισχυρισμούς πως η εν λόγω γυναίκα ηγούνταν μιας αίρεσης στα Φίτζι, εξαναγκάζοντας ανθρώπους να δουλεύουν αμισθί και να υφίστανται βιαιότητες στο πλαίσιο τελετών.

Στο επίμαχο βίντεο φαίνονται βίαιες πράξεις σε βάρος μελών της Νοτιοκορεατικής Εκκλησίας του Δρόμου της Χάρης. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η πάστορας Σιν Οκ-τζου συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα μαζί με άλλα τρία ηγετικά στελέχη της εκκλησίας, όταν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ιντσόν, έξω από τη Σεούλ.

Σχεδόν 400 από τους ακολούθους της είχαν μετακομίσει στα Φίτζι από το 2014 επειδή η Σιν είχε προβλέψει πως λιμός θα έπληττε την Κορεατική Χερσόνησο και πως τα Φίτζι ήταν μια γη της επαγγελίας όπου θα μπορούσαν να επιβιώσουν. Ωστόσο, όταν έφτασαν εκεί, κάποια πρώην μέλη είπαν ότι τους πήραν τα εισιτήρια και τους ανάγκασαν να εργαστούν αμισθί και να ξυλοκοπούν τελετουργικά ο ένας τον άλλον.

 

Το βίντεο, που έδωσε στον Guardian η νοτιοκορεατική αστυνομία, καθώς ετοιμαζόταν να αρχίσει έρευνες στα Φίτζι, δείχνει κάποια από αυτά τα περιστατικά στη Νότια Κορέα. Πρώην μέλη λένε πως οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και στα Φίτζι.

Σε σχετική ανακοίνωση, εκπρόσωπος της «εκκλησίας» δεν αρνήθηκε πως έλαβαν χώρα ξυλοδαρμοί, υποστηρίζοντας πως η Σιν τιμωρούσε με αυτόν τον τρόπο μέλη δημοσίως για να μην διαπράξουν ξανά αμαρτίες, εμπνεόμενη από τη βιβλική παράδοση. Σε μια περίπτωση ένας 70χρονος φέρεται να δέχτηκε 600-700 χτυπήματα, στο πλαίσιο «τιμωρίας» που διήρκεσε ώρες. Αργότερα επέστρεψε στη Νότια Κορέα και γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε υποδόριο αιμάτωμα. Πέθανε έναν χρόνο μετά.

Ο «Δρόμος της Χάρης» αρνείται ότι είναι αίρεση, καθώς και οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στον θάνατο και οποιονδήποτε φερόμενο ξυλοδαρμό. «Αν είχε όντως πεθάνει επειδή τον χτύπησαν εκατοντάδες φορές, τότε θα έμεναν στην εκκλησία που υποτίθεται πως τον έδειρε η σύζυγος, ο γιος, η νύφη και τα εγγόνια του;» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο γιος του, Αρούμ Σονγκ, είπε πως ο πατέρας του πέθανε από κάποια άσχετη ασθένεια και πως, αν και είχε συμμετάσχει στην τελετουργία, απλά είχε αυτοχαστουκιστεί, δεν τον είχε χτυπήσει άλλος.