Πανικός στην Αυστραλία: Βρήκαν βελόνες μέσα σε φράουλες

Πανικός στην Αυστραλία: Βρήκαν βελόνες μέσα σε φράουλες
GomezDavid via Getty Images

Πανικός επικρατεί στην Αυστραλία μετά την ανακάλυψη βελονών ραψίματος μέσα σε φράουλες. Οι αρχές έχουν αρχίσει τη διεξαγωγή έρευνας, καθώς 6 κράτη μέχρι τώρα έχουν διαμαρτυρηθεί για το ίδιο περιστατικό.

Αρκετές μάρκες έχουν ήδη αποσυρθεί από την αγορά, ενώ τα καταστήματα στη Ν.Ζηλανδία έχουν σταματήσει τελείως την πώληση φραουλών που προέρχονται από την Αυστραλία για λόγους προφύλαξης. Ένας άνδρας μάλιστα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο αφού έφαγε φράουλα, μέσα στην οποία βρέθηκε βελόνα.

«Αυτό που συμβαίνει έιναι ένα πολύ μοχθηρό έγκλημα και αποτελεί μια γενικευμένη επίθεση στο κοινό» δήλωσε ο αυστραλιανός υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ, προειδοποιώντας για το κίνδυνο.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας προσέφερε μάλιστα αμοιβή 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (61.500 ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αυτών που τοποθέτησαν βελόνες ραψίματος μέσα στις φράουλες.

«Πoιος λογικός άνθρωπος θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή μωρών και μικρών παιδιών κάνοντας μια τόσο τρομερή πράξη;» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάσια Παλαστσούκ.

Τοπικές αρχές αναζητούν επίσης υπόπτους, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να κατηγορεί κάποιον.

(Με πληροφορίες από BBC)

Δημοφιλή