«Χαριτωμένος παχουλός» μεταμφιεσμένος σε γυναίκα δραπέτευσε από τη φυλακή

Η μεταμφίεσή του έκανε τέτοια εντύπωση στο κοινό που κόλλησε το παρατσούκλι «Χαριτωμένος παχουλός».
.
.
odditycentral

Τις τελευταίες ημέρες, οι τίτλοι ειδήσεων στην Παραγουάη μονοπωλεί ή ιστορία του «Gordito lindo» (Χαριτωμένος παχουλός»), ενός κρατούμενου που κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή ντυμένος γυναίκα.

Την Κυριακή (29/5), ο Σέζαρ Ορτίθ, αρχηγός της εγκληματικής συμμορίας Ροτέλα, δραπέτευσε από το εθνικό σωφρονιστικό ίδρυμα Τακουμπού απλά βγαίνοντας από την μπροστινή πύλη.

Μαζί με την ελευθερία του, κέρδισε και το παρατσούκλι «Gordito Lindo» ή «Cute fatty», επειδή μεταμφιέστηκε σε γυναίκα για να ξεγελάσει τους φρουρούς.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν από τις αρχές της Παραγουάης δείχνουν τον καταδικασθέντα εγκληματία να φοράει περούκα με μακριά μαλλιά, ψεύτικες βλεφαρίδες, κραγιόν, ψεύτικα νύχια και γυναικεία ρούχα. Η μεταμφίεσή του έκανε τέτοια εντύπωση στο κοινό που κόλλησε το παρατσούκλι «Gordito Lindo».

.
.
odditycentral

Ο Ορτίθ έκανε την τολμηρή του απόδραση μετά από επίσκεψη της συζύγου του. Μπήκε στο ιδιωτικό δωμάτιο μαζί της και βγήκε έξω φορώντας μια περίτεχνη γυναικεία μεταμφίεση που κατάφερε να ξεγελάσει τους φρουρούς σε πολλά σημεία ελέγχου. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται να φεύγει από την κεντρική πόρτα του σωφρονιστικού καταστήματος με πολλές τσάντες και να φοράει μάσκα.

.
.
odditycentral

Αν και η απόδραση του «Gordito Lindo» από τη φυλακή ήταν πιθανώς ευκολότερη από ό,τι περίμενε ο ίδιος, η ελευθερία του ήταν δεν κράτησε για πολύ, καθώς η αστυνομία τον συνέλαβε λίγες ώρες αργότερα. Έχει τεθεί υπό κράτηση και έχει προγραμματιστεί να μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα για λόγους ασφαλείας.

Ο Σέζαρ Ορτίθ εξέτιε ποινή φυλάκισης τριών ετών, εννέα μηνών και είκοσι ημερών για επίθεση και ληστεία. Η ποινή του πιθανότατα αυξήθηκε μετά το περιστατικό της Κυριακής.

Επί του παρόντος βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το πώς κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή.

Πηγή: Odditycentral