ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/05/2018 18:13 EEST

Χωρίς πρόοδο για το χρέος το Washington Group

Aris Oikonomou/SOOC

Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκε σήμερα η συνάντηση του Washington Group για την ελάφρυνση του χρέους, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις αξιωματούχος της Ευρωζώνης. 

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους οι συζητήσεις ενδεχομένως να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στον Καναδά, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του G7. 

Όλα αυτά ενώ είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup, με τις προσδοκίες ότι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ ήταν πιο κοντά σε μία συμφωνία για τη συμμετοχή του Ταμείο στο πρόγραμμα. 

Σεντένο: Σημαντική η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει «σημαντική».

«Εργαζόμαστε μαζί και βασικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος με επιτυχία», πρόσθεσε ο Μ. Σεντένο, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αφού εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να σταθεί τα πόδια της και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Eurogroup χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά» νέα, καθώς συμφωνήθηκε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες.