Χωρίς ταξί από σήμερα η χώρα λόγω απεργίας–Από Τρίτη 5/12 και η Αθήνα

Πόσο θα διαρκέσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
.
.
Eurokinissi

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενη για το φορολογικό νομοσχέδιο. Σε όλη τη χώρα οι ιδιοκτήτες ταξί απεργούν από σήμερα Δευτέρα 4/12 μέχρι και την Πέμπτη 7/12, ενώ η Αττική θα μείνει χωρίς ταξί την Τρίτη 5/12 και την Τετάρτη 6/12.

Τι ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η ΠΟΕΙΑΤΑ ανακοίνωσε: «Στο συμβούλιο αυτό συζητήθηκε για άλλη μια φορά για το πόσο ολοκληρωτικά καταστροφικό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο για τον κλάδο και μας οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση.

Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα.
Η Κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας. Κανένα ταξί στο δρόμο, πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται».

Τι ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής

«Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ προέκρινε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις 5 & 6 Δεκεμβρίου προκηρύσσει 48ωρη απεργία εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης».

Τι θα ισχύσει στη Θεσσαλονίκη

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση την οποία ανακοίνωσε η ΠΟΕΙΑΤΑ για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Την Τρίτη 05/12/2023 και ώρα 10:00 όλα τα ταξί θα μαζευτούν στην Μ. Ψελλού όπου και θα ενημερωθούν τα μέλη για το καθεστώς του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με όλα τα οχήματα προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα συναντηθούν και με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι και απεργούν εκείνη τη μέρα.

(Πηγή: ΕΡΤ)

Δημοφιλή