Καλάθι των Χριστουγέννων: Πότε αρχίζει, τι αναμένεται να περιλαμβάνει

Τι είπε ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.
.
.
Eurokinissi

Θα υπάρξει και φέτος «Καλάθι των Χριστουγέννων» με τρόφιμα και «Καλάθι του Άη Βασίλη» με παιχνίδια, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ανάρτησής του στο Facebook με την επισκόπηση της εβδομάδας- ενώ ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αναγνωστόπουλος, είπε πως θα ξεκινήσει 13/12 με 14/12, με πιο πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 13/12 και θα περιέχει σοκολάτες τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι ενώ υπό συζήτηση είναι τα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

«Το πρόβλημα είναι το εξής ότι συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι καλύτερες πηγές για αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν και πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ» είπε αναφορικά με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.«Εκεί που θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή για τα συγκεκριμένα γλυκά, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, είναι επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και πολλά διαφορετικά καταστήματα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς εάν δεν θέλουν να έχουν μια απώλεια εισοδήματος, με την έννοια ότι μπορεί να αγοράσω κάτι πολύ ακριβότερα από ό,τι θα το αγόραζαν συνήθως. Οπότε χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς, ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν γλυκά για όλα τα βαλάντια, ομοίως και στα σούπερ μάρκετ».

Ακόμα ανέφερε ότι βλέπουμε μια καλύτερη συμμόρφωση της αγοράς συνολικά σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι ενθαρρυντικό, αλλά οι τιμές είναι πραγματικά υψηλές.