Χωρίς τέλος ο «πόλεμος των drones» μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας: Εκατέρωθεν επιθέσεις και καταρρίψεις

Τι ανέφεραν οι δύο πλευρές.
.
.
via Associated Press

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 21 drones και τρεις πυραύλους cruise εναντίον της Ουκρανίας τη νύχτα, ανακοίνωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία, προσθέτοντας πως όλα τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και οι δύο από τους τρεις πυραύλους καταστράφηκαν προτού φθάσουν στους στόχους τους.

Τα drones, που ήταν Shahed ιρανικής κατασκευής κατά την ουκρανική ΠΑ, κατευθύνονταν στην περιφέρεια Χμελνίτσκι, ενώ οι πύραυλοι προς νότιους τομείς της Ουκρανίας. Στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι βρίσκεται ιδίως αεροπορική βάση.

Αν και δεν καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα, ούτε ο τρίτος ρωσικός πύραυλος έφθασε στον στόχο, διαβεβαίωσε η πολεμική αεροπορία μέσω Telegram, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα από τα συντρίμμια, πάντα κατά την ουκρανική αεροπορία.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους cruise τύπου Kalibr εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών. Δεν έκανε σαφές ωστόσο πότε.

Κατά το ουκρανικό ΠΝ, οι τρεις πύραυλοι cruise εκτοξεύθηκαν από την περιφέρεια της Χερσώνας, που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τα πρώτα στάδια του πολέμου, που ξέσπασε πριν από 21 και πλέον μήνες.

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν drone της Ουκρανίας το οποίο πέταγε προς την κατεύθυνση της Μόσχας, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Το ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα καταστράφηκε στον εναέριο χώρο της περιοχής Παντόλσκ της περιφέρειας της Μόσχας, διευκρίνισε ο αιρετός.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν ζημιές ούτε απώλειες στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια», σύμφωνα με τον κ. Σαμπιάνιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Δημοφιλή