«Χορός με τη σκιά μου»: Επιπλέον παράσταση μετά τα sold out και τη θερμή υποδοχή

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος έκανε πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο.
«Χορός με τη σκιά μου»
«Χορός με τη σκιά μου»
Φωτογραφία: Βαλέρια Ισάεβα

Καθώς τα εισιτήρια για τις πέντε παραστάσεις του Χορού με τη σκιά μου έχουν εξαντληθεί, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει την προσθήκη μιας επιπλέον παράστασης την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Το κοινό υποδέχτηκε την παράσταση με συγκίνηση και θερμό χειροκρότημα στην πρεμιέρα, στο κλείσιμο της οποίας ο Κωνσταντίνος Ρήγος χόρεψε ένα σόλο στο Χαμόγελο της Τζοκόντας, κάνοντας πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο: όχι μόνο να χορογραφήσει, αλλά και να χορέψει τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι επί σκηνής.

«Χορός με τη σκιά μου»
«Χορός με τη σκιά μου»
Φωτογραφία: Α. Σιμόπουλος
«Χορός με τη σκιά μου»
«Χορός με τη σκιά μου»
Φωτογραφία: Βαλέρια Ισάεβα

Στον Χορό με τη σκιά μου, ο Κωνσταντίνος Ρήγος δημιούργησε για το Μπαλέτο της ΕΛΣ μια νέα σκηνική μυθολογία πάνω σε τέσσερα εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι: στον Κύκλο του C.N.S. η αγριεμένη θάλασσα είναι το σκηνικό για την απώλεια και την οδύνη, στον Καπετάν Μιχάλη ο νυχτερινός υγρός άνεμος του νότου «πέφτει πάνω στις γυναίκες σαν άντρας και πάνω στους άντρες σαν γυναίκα», στο Καταραμένο φίδι η μορφή του Καραγκιόζη στέκει σαν σύμβολο της διαχρονικής λαϊκής τέχνης, ενώ στο Χαμόγελο της Τζοκόντας η Νέα Υόρκη γίνεται το πολυτελές και πολύβουο περιβάλλον για τη μοναξιά και την απόγνωση.

Τη χορογραφία και το σκηνικό υπογράφει ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος, με τη συνεργασία της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια οι Deux Hommes, τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας και τα βίντεο ο Βασίλης Κεχαγιάς.

Το μουσικό σύνολο διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

Ερμηνεύουν ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης και ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις: Γιώργος Χατζιδάκις

Με τους Α′ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Info

Η προπώληση για την επιπλέον παράσταση της 1ης Δεκεμβρίου ξεκινά το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 09.00, στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 09.00-21.00 & www.nationalopera.gr), στα καταστήματα Public, στο http://tickets.public.gr, στην www.ticketservices.gr και στα εκδοτήρια της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου).

Πήγαινε στην αρχική σελίδα