Χριστούγεννα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Πλούσιο μενού διαδικτυακών συναυλιών από την πρώτη ορχήστρα της χώρας.
Κουϊντέτο Ξύλινων Πνευστών της ΚΟΑ: Ευάγγελος Σταθουλόπουλος, φλάουτο - Χριστίνα Παντελίδου, όμποε - Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο - Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο - Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο
Κουϊντέτο Ξύλινων Πνευστών της ΚΟΑ: Ευάγγελος Σταθουλόπουλος, φλάουτο - Χριστίνα Παντελίδου, όμποε - Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο - Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο - Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο
MARIA GRAMMATIKOU

Με ένα πλούσιο μενού διαδικτυακών συναυλιών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προσκαλεί και φέτος όλες και όλους να κάνουν... Χριστούγεννα με την ΚΟΑ. Οι συναυλίες ξεκινούν από την παραμονή των Χριστουγέννων (στις 18:00), στον υποβλητικό χώρο της Ελευσίνας. Εκεί, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών ερμηνεύει αγαπημένες μελωδίες του λυρικού ρεπερτορίου, υπογραμμίζοντας το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 18:00, η Ορχήστρα ξαναζωντανεύει τον δικό της, Αλλιώτικο Καρυοθραύστη και τη διάσημη Σουίτα από το μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι. Το animation που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017, τιμήθηκε πρόσφατα με το Α’ Βραβείο στο Athens AnimFest.

ΚΟΑ
ΚΟΑ
ΚΟΑ

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 20:30, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συμπαραγωγή με τον Ο.Μ.Μ.Α., παρουσιάζει σε live streaming το καθιερωμένο πλέον εορταστικό γκαλά, συμπράττοντας με εκλεκτούς λυρικούς ερμηνευτές. Ένα πρόγραμμα με συνθέσεις δημιουργών από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, τις τρεις χώρες της Μεσογείου, που δοκιμάστηκαν σκληρά στο πρώτο, άγριο κύμα της πανδημίας. Στο πόντιουμ, επιστρέφει ο ραγδαία ανερχόμενος Κορνήλιος Μιχαηλίδης.

Μία ακόμη μουσική στάση πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ. Με φόντο τις φουτουριστικές καμπύλες του Ολυμπιακού Σταδίου, το δημοφιλές Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, τιμά τα 250 χρόνια Μπετόβεν, στο πλαίσιο του προγράμματος (Dis)Playing Attica. Εκτελείται το 13 Κουαρτέτο, op.130, περιλαμβάνοντας το αρχικό του φινάλε, τη Μεγάλη Φούγκα. Πρόκειται για την τελευταία συναυλία της πρωτοβουλίας (Dis)Playing Attica, που αποχαιρετά με τον τιμώμενο του συνθέτη το 2020.

Η παρακολούθηση των συναυλιών είναι δωρεάν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία στη Σελίδα Facebook και το κανάλι You Tube της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.