Δυο μεγάλες καναδικές φίρμες πανωφοριών αποχαιρετούν την γούνα

Ο λόγος για την Moose Knuckles Canada και την Canada Goose, η οποία έχει λάβει αρνητικά σχόλια για τη χρήση γούνας από κογιότ.
@mooseknucklescanada
mooseknucklescanada / Instagram
@mooseknucklescanada

Η εταιρεία πολυτελών πανωφοριών και αθλητικών ειδών Moose Knuckles Canada επιβεβαίωσε ότι θα τερματίσει όλη την παραγωγή της με φυσική γούνα μέχρι το τέλος του 2022 ως μέρος μιας νέας σειράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών που εστιάζουν στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και στο παγκόσμιο αποτύπωμά της.

Η νέα στρατηγική αειφορίας της μάρκας δεσμεύει την εταιρεία για καινοτομία και ηγετικό ρόλο σε έξι περιπτώσεις: καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μετακίνηση προϊόντων με βιώσιμο τρόπο, δημιουργία κυκλικών επιχειρηματικών μοντέλων, προστασία του περιβάλλοντος, ανθρώπων και κοινοτήτων και διαβίωση και εργασία με βιώσιμο τρόπο.

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Moose Knuckles Canada, Νόα Στερν δήλωσε: «Ο νούμερο ένα στόχος μας ήταν πάντα η δημιουργία εξαιρετικών, χειροποίητων προϊόντων που παρέχουν απαράμιλλη ζεστασιά χωρίς να θυσιάζουν το στυλ. Τα βήματα που ανακοινώνουμε σήμερα αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις φωνές των κοινοτήτων με τις οποίες συνεργαζόμαστε και τη δέσμευση της ομάδας μας να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης μητέρας γης».

Εν τω μεταξύ, μια ακόμα Καναδική εταιρεία γνωστή για τα εξωτερικά ενδύματα – χειμερινά πανωφόρια - η Canada Goose ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την χρήση πραγματικής γούνας ζώων στα προϊόντα της.

Τον Απρίλιο, η μάρκα χειμερινών ειδών ένδυσης εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι δεν θα αγοράζει πλέον γούνα από κυνηγούς που στήνουν παγίδες για ζώα και αντ′ αυτού θα αρχίσει να ανακυκλώνει γούνινα στοιχεία.

Ωστόσο, μετά από πολλή συζήτηση, το καναδέζικο brand ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει εντελώς την αγορά γούνας φέτος και τη δημιουργία ειδών ένδυσης με το υλικό μέχρι το τέλος του 2022.

Κληθείς να σχολιάσει εάν οι εκστρατείες ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων έχουν συμβάλει σε αυτήν τη δέσμευση, ο πρόεδρος της Canada Goose, Ντάνι Ράις, δήλωσε στους The New York Times: «Κεντρικός στόχος μας ήταν πάντα η παραγωγή προϊόντων που προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα, προστασία από τα στοιχεία της φύσης και να ανταποκρίνονται σε ό,τι ακριβώς χρειάζονται οι καταναλωτές».

Η εταιρεία έχει λάβει αρνητικά σχόλια στον Τύπο για τη χρήση γούνας από κογιότ.

Η απόφαση παύσης χρήσης αληθινής γούνας εντάσσεται προφανώς σε προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων. Στο παρελθόν έχει επίσης επικριθεί για τη χρήση πούπουλων από χήνα για την επένδυση των μπουφάν της.

ΠΗΓΕΣ: fashiounited , ΑΠΕ