ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/10/2020 13:17 EEST

Διαδικτυακά προβλήθηκε η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ινδίας

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία, έστω και με διαδικτυακό τρόπο, της Ελλάδας, σε μια τεράστια χώρα – αγορά.

ΗuffPost Greece

Εχουν αλλάξει τα δεδομένα, όσον αφορά τις εκθέσεις. Πλέον, σχεδόν όλες γίνονται μέσω διαδικτύου, καθώς η τεχνολογία το επιτρέπει. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η «δια ζώσης» επαφή, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την εικονική.

Πάντως, μέχρι να βρεθεί η λύση με τον κορονοϊό, θα πρέπει να αρκεστούμε σε τέτοιου είδους εκθέσεις.

Προ ημερών, 5-6 Οκτωβρίου, η Ελλάδα, μέσω της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, παρουσιάστηκα απαστράπτουσα στη διεθνή έκθεση τουρισμού SATTE GenX της Ν. Ασίας (SATTE GENX, SOUTH ASIA’s VIRTUAL TRAVEL EXPO).

Με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., υλοποιήθηκε ένα ευρύ πλαίσιο παρουσίασης της χώρας μας στην έκθεση, που περιλαελάμβανε τη δημιουργία βίντεο μέσα από το οποίο προβλήθηκε η δυναμική της Ελλάδας και ψηφιακών εντύπων με πολλές πληροφορίες για τους επαγγελματίες του τουρισμού της Ινδίας.

Η Ομοσπονδία FedHATTA, φιλοξενώντας τις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), επικοινώνησε με εικόνες, βίντεο και παρουσίαση υποδομών, το τουριστικό προϊόν της χώρας μας στην μεγάλη αγορά της Ινδίας.

Στην τελετή έναρξης της έκθεσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την διοργάνωση, και ενημερώνοντας για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει καθημερινά η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, «είναι πάντα ένας προορισμός ταξιδιού και εμπειρίας για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου».

Οι Ινδοί ταξιδιώτες αγαπούν και επιλέγουν την χώρα μας ως τουριστικό προορισμό, και η ζωντανή απόδειξη για αυτό ήταν τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά αφίξεων τα τελευταία χρόνια, αν και τα νούμερα παραμένουν χαμηλά, καθώς δεν υπάρχει και απευθείας αεροπορική σύνδεση.