ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/09/2019 16:30 EEST | Updated 04/09/2019 16:49 EEST

Διαγράφηκε από τη ΝΔ ο Θεόδωρος Γιάνναρος που αποκάλεσε πρόσφυγα «μαϊμού»

Χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που είχε ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος.

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ςε

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τίθεται το μέχρι πρότινος «γαλάζιο» στέλεχος, Θεόδωρος Γιάνναρος, εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης του εναντίον πρόσφυγα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, «με απόφαση του Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ κ. Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου από μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή»

Το μέλος του τομέα υγείας της ΝΔ, που είχε διατελέσει παλαιότερα πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ελπίς» σχολίασε την ανάρτηση ενός πρόσφυγα στο twitter με απαράδεκτο τρόπο, αποκαλώντας τον «μαϊμού».

Συγκεκριμένα, ο χρήστης Αράς Χαμπάι έγραψε στα Αγγλικά: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Ο Θ. Γιάνναρος σχολίασε αρχικά «Θα πας εκεί από όπου ήρθες, μαϊμού» ενώ επανήλθε, γράφοντας: «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σ;eλφι με το iPhone του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του; Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!».

twitter

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υπεραμύνθηκε του παραληρήματός του, γράφοντας: «Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!».