Δικαστήριο εκπαιδεύει σκύλο που θα βοηθά παιδιά με ψυχικά τραύματα και θύματα εγκλημάτων

Ένα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ θα γίνει ο πρώτος σκύλος δικαστηρίου στην πολιτεία του Μέιν.
.
.
The Bangor Daily News

Ο Χόλιντεϊ είναι ένα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ και εκπαιδεύεται με στόχο να εργαστεί με ευάλωτα άτομα σε περιβάλλον δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Αρουστούκ Τόντ Κόλινς σε συνέντευξη που έδωσε στην Bangor Daily News είπε ότι ο Χόλιντεϊ εκπαιδεύεται για να θα βοηθήσει παιδιά με ψυχικά τραύματα και θύματα εγκλημάτων.

«Οι σκύλοι των δικαστηρίων μπορούν να προσφέρουν μια αίσθηση κανονικότητας κατά τη διάρκεια της δίκης και μπορούν να συνοδεύουν ευάλωτα θύματα εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, θυμάτων βιασμού, ενηλίκων με καθυστέρηση στην ανάπτυξη και ηλικιωμένων», είπε ο Κόλινς.

«Μπορούν επίσης να παρέχουν συναισθηματική ανακούφιση στα μέλη των οικογενειών κατά τη διάρκεια της δίκης και της καταδίκης του δράστη».

.
.
Facebook

Ο Κόλινς θέλει η κομητεία Αρουστούκ να γίνει η πρώτη περιφέρεια στο Μέιν που θα απασχολεί σκύλους στο δικαστήριο για να παρηγορεί παιδιά και θύματα βίαιων εγκλημάτων κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο Χόλιντεϊ είναι επί του παρόντος 14 εβδομάδων και έγινε δωρεά από την Κάρλει Άλεν των Northern Woods Labs.

«Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμά, ήξερα ότι μέρος της αποστολής μου ήταν να δωρίσω μερικά κουτάβια. Πιστεύω ολόψυχα στη δύναμη των σκύλων», είπε η Άλεν. «Μπορούν να θεραπεύσουν καρδιές, δίνουν ατελείωτη αγάπη και μπορούν να δώσουν τόσα πολλά στις κοινότητές μας όταν μπουν σε αυτούς τους ρόλους».