Δίκη Αλκη Καμπανού: «Εχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή» λέει ο 22χρονος με το δρεπάνι

«Τα μπέρδεψα, δεν ήταν αλήθεια αυτό που είπα» - Οι αλλαγές στην απολογία του 10ου κατηγορούμενου που κρατούσε το δρεπάνι.
Eurokinissi Sports

Συνεχίζονται την Πέμπτη οι απολογίες των 12 που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου.

Τον κύκλο των απολογιών ξεκίνησε ο 22χρονος που είχε παραδεχτεί ότι κρατούσε το δρεπάνι, με το οποίο, σύμφωνα με τις δικές του παραδοχές, είχε προκαλέσει τραύματα στον άλλο νεαρό, τον φίλο του Άλκη. “Έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα εκεί” και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη, αν και όπως είπε, δεν είναι αρκετή για να τον φέρει πίσω. Τόνισε ακόμη, ότι βρέθηκε σχεδόν τυχαία εκεί, αν και είχε ακούσει νωρίτερα στον σύνδεσμο των οπαδών το σούσουρο για την οργάνωση της επίθεσης.

Ο 10ος κατηγορούμενος που κρατούσε το δρεπάνι έκανε τρεις ουσιώδεις αλλαγές στην απολογία του σε σχέση με την ανάκριση παραδεχόμενος ότι «τα μπέρδεψα, δεν ήταν αλήθεια αυτό που είπα». Το πρώτο είναι ότι υποστήριξε ότι πήρε το δρεπάνι από τον σύνδεσμο των οπαδών και όχι ότι το βρήκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε. Το δεύτερο είναι ότι το νόημα να περιμένουν λίγο το έκανε ο συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, δηλαδή ο δεύτερος κατηγορούμενος, που κατάφερε ένα από τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη και όχι ο οδηγός όπως είπε ότι είχε πει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Βέβαια, ο εισαγγελέας παρατήρησε ότι ποτέ δεν είχε κάνει αναφορά σε αυτό και ότι πρώτη φορά κάνει αναφορά. Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι «μπέρδεψα όταν είπα ότι ο 9ος κατηγορούμενος χτύπησε με το μαχαίρι κάραμπιτ τον Άλκη, έκανα λάθος, κάπως τα μπέρδεψα». Αναφορικά με το τι έκανε είπε «ανέβηκα κάποια σκαλάκια, είδα ένα παιδί που πήγε να πηδήξει, σήκωσα το δρεπάνι και τον χτύπησα στο γλουτό» και αναφέρεται στο δεύτερο τραυματία που προσπάθησε να ξεφύγει.

«Έτσι χτύπησα τον φίλο του Άλκη»

Όσον αφορά την εμπλοκή του στο φονικό επεισόδιο, ο 22χρονος είπε ότι δεν κάθισε πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Όπως απολογήθηκε, επενέβη όταν ήταν σε εξέλιξη η συμπλοκή. «Είδα ένα παιδί να πηγαίνει να πηδήξει προς τα κάγκελα και τότε σήκωσα το δρεπάνι και το χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω. Μου βγήκε ασυναίσθητα, σπάω το κεφάλι μου γι′ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ακολούθως δέχθηκε ένα χτύπημα με κράνος, με αποτέλεσμα να νιώσει ζαλάδα και να του πέσει το δρεπάνι.

Ο ίδιος, πάντως, διαφοροποιήθηκε σε πολλά σημεία σε σχέση με όσα κατέθεσε στην ανακρίτρια για τις κινήσεις κάποιων εκ των συγκατηγορουμένων του, και κυρίως για τον 9ο, και δικαιολογώντας αυτή τη στροφή είπε ότι στον χρόνο που μεσολάβησε έβαλε τα πράματα σε μια χρονική σειρά, επιμένοντας πως όσα απολογήθηκε στο δικαστήριο είναι αυτά που αντιλήφθηκε.

«Χτύπησα 2-3 φορές με το ξύλο τον κολλητό του Άλκη»

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο 11ος κατηγορούμενος, ηλικίας 24 ετών, ο οποίος ανέφερε ότι κρατούσε ένα ξύλινο στειλιάρι και φορούσε κράνος για να προστατεύσει το κεφάλι του, όπως απολογήθηκε, σε περίπτωση που γινόταν «συμπλοκή». Ο ίδιος ομολόγησε ότι επενέβη όταν ήταν σε εξέλιξη το συμβάν, χτυπώντας «2-3 φορές στο κεφάλι με το ξύλο» τον κολλητό φίλο του Άλκη. «Ήταν λάθος μου. Δεν έπρεπε να πάμε εκείνη τη μέρα εκεί», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τον Άλκη απάντησε ότι δεν τον είδε πεσμένο, ούτε είδε τα αίματα. «Δεν ήμουν ποτέ στον Άλκη, ούτε τον είδα», απολογήθηκε ο 24χρονος. Κληθείς να περιγράψει τις κινήσεις των συγκατηγορουμένων του, σημείωσε ότι «μπορώ να σας πως μόνο για το τι έκανα εγώ, για το τι έκαναν οι άλλοι δεν ξέρω», ενώ για τον 12ο κατηγορούμενο, οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου, τόνισε ότι δεν τον είδε πουθενά.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 2 Ιουνίου με την εισαγγελική πρόταση.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ)

Δημοφιλή