Δίκη Αλκη Καμπανού: Ισόβια κάθειρξη σε 7 από τους 12 κατηγορούμενους – Πολυετείς καθείρξεις για τους 5

Οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο για τους 12 ενόχους στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου του Αρη.
MotionTeam

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του ’Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη). Αυτή τη στιγμή, η εισαγγελέας της έδρας εισηγείται τις συνολικές ποινές (για το σύνολο των πράξεων), τις οποίες θα ανακοινώσει το δικαστήριο μετά από νέα διακοπή.

Στο άκουσμα των ποινών φίλοι και συγγενείς του ’Αλκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Οι 7 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία του Άλκη και οι 5 για συνέργεια. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Α.Β, με ενδεχόμενο δόλο, κρίθηκαν ένοχοι οι 5 και για συνέργεια οι 7.

Κατά πλειοψηφία (5-2), ο ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ, με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι 11 για συνέργεια.

Επιπλέον, κρίθηκαν ένοχοι και οι 12 για συμπλοκή, οι 9 για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες και για οπλοφορία, οι 7 για οπλοχρησία.

Γονείς Άλκη Καμπανού μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Δικαίωση αλλά το παιδί μας δε γυρίζει πίσω»

Για ηθική δικαίωση έκαναν λόγο οι γονείς του Άλκη Καμπανούμετά την απόφαση του του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους επτά από τους 12 καταδικασθέντες ενώ για τους υπόλοιπους πέντε αποφάσισε πολυετείς καθείρξεις.

«Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένειά μας αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω», είπε η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου.

«Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που κατέθεταν κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να κρατήσω την ηρεμία μου. Μαζί με την σύζυγο που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε η δικαίωση. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε στον δικαστικό αγώνα. Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Υπήρξε έγκλημα και επήλθε η τιμωρία», ανέφερε από την πλευρά του ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

Δικηγόρος οικογένειας Άλκη: «Η Δικαιοσύνη είναι ακέραια»

Ο Γιάννης Πουλτσίδης, εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Άλκη και των δύο φίλων του, που τραυματίστηκαν κατά την άγρια οπαδική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου, μίλησε για «δίκαιη απόφαση». Τόνισε, δε, ότι οι 12 καταδικασθέντες ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι σαν «αστακοί» και οι ψυχές τους «γεμάτες μίσος και κακία», ενώ τα τρία θύματα ήταν άοπλα και οι «ψυχές τους γεμάτες αγάπη». «Η Δικαιοσύνη όμως είναι ακέραια και επέβαλε την δίκαιη ποινή», επισήμανε ο ίδιος σε δήλωση του.

Πηγή: dikastiko

Δημοφιλή