Δίκη Άλκη Καμπανού: Βίντεο από τη φονική επίθεση προβλήθηκαν στο δικαστήριο

Η προβολή του οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο περιλαμβάνεται στον φάκελο της δικογραφίας, έγινε μέσω προτζέκτορα
Eurokinissi Sports

Με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού, συνεχίζεται για 7η μέρα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η δίκη των 12 κατηγορουμένων για το φονικό επεισόδιο, με οπαδικά κίνητρα, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανού.

Η προβολή του υλικού, το οποίο περιλαμβάνεται στον φάκελο της δικογραφίας, έγινε μέσω προτζέκτορα και είχε αποφασιστεί στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, κατά την εξέταση του αστυνομικού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, υπηρεσία που διενήργησε τις έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των φερόμενων δραστών. Το αίτημα αυτό είχαν καταθέσει και οι δικηγόροι υπεράσπισης, προκειμένου ο μάρτυρας να καταδείξει τις κινήσεις και τις θέσεις των 12 κατηγορουμένων σε σχέση με το αιματηρό περιστατικό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβει για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση ο παραπάνω αστυνομικός, για να απαντήσει αυτή τη φορά, στα ερωτήματα των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Κατά την προηγούμενη δικάσιμο και εξεταζόμενος από την πρόεδρο του δικαστηρίου και την εισαγγελέα της έδρας, ο ίδιος είχε αναφερθεί διεξοδικά στις έρευνες της υπηρεσίας τους που οδήγησαν στη σύλληψη των εμπλεκόμενων προσώπων, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως «καταδρομική».

Μίλησε γενικότερα για επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα, επισημαίνοντας ότι αυτές είναι «τυφλές» όσον αφορά τους παθόντες και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σημασία έχει τα θύματα να ανήκουν σε αντίπαλη ομάδα», ενώ πρόσθεσε ότι «καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει, υπάρχει άνεση, δεν το κάνει κανείς πρώτη φορά».

Στη συνέχεια προβλήθηκαν άλλα τρία βίντεο (δύο εκ των οποίων είναι από μπαλκόνι διαμερίσματος) στα οποία φάνηκε η διαδρομή των οχημάτων πριν την επίθεση, αλλά και την κίνηση των κατηγορουμένων αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, την επιβίβασή τους στα οχήματα και την αποχώρηση τους. Η δική συνεχίζεται με ερωτήσεις από τον συνήγορο της οικογένειας του άτυχου Άλκη Καμπανού, Αλέξη Κούγια.

Πηγή: ertnews

Δημοφιλή