Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου, θα εξεταστεί το αίτημα αναβολής Μιχαλολιάκου

Το Δικαστήριο είχε νωρίτερα απορρίψει τα αιτήματα αναστολής ποινής του Λαγού και άλλων τριών καταδικασθέντων.
Eurokinissi

Για 26 Ιουλίου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να κριθεί το αίτημα αναβολής που έχει υποβάλλει ο Νίκος Μιχολιάκος.

Μάλιστα, η έδρα ζήτησε να εισφερθεί στο δικαστήριο πρόσφατο και αναλυτικό πιστοποιητικό της κατάστασης της υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και πρόβλεψη αποκατάστασης.

Στην υποβολή του αιτήματος αναβολής είχε προχωρήσει μέσω του συνηγόρου του ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρης Παπαδέλλης σημείωσε πως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με κόβιντ επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», ανάφερε ο κ. Παπαδέλλης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δικαστηρίου.

«Όχι» του Δικαστηρίου στα αιτήματα αναστολής ποινής

Νωρίτερα απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα αιτήματα αναστολής της ποινής των τεσσάρων καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό μελών της Χρυσής Αυγής.

Στο άκουσμα της απόφασης ο Γιάννης Λαγός ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Αντίστοιχα αιτήματα είχαν υποβάλλει εκτός από τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, και ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απόρριψη των αιτημάτων, απόφαση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

«Δολοφόνος είσαι» ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα κατά Λαγού

«Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει, για την οποία πιστεύω ότι είμαι μέσα παντελώς άδικα. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν δύο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών».

«Υπάρχει βίντεο με το γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές, τότε λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται;» ανέφερε ο Γιάννης Λαγός πριν την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου και συμπλήρωσε ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής ποτέ.

«Δολοφόνος είσαι!» φώναξε η Μάγδα Φύσσα.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν 54 κατηγορούμενοι, με τους 50 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι μάρτυρες κατηγορίας φτάνουν τους 146, ενώ πρώτοι στον κατάλογο είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα.

Πηγή: dikastiko.gr