Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονιστική κατάθεση Μάγδας Φύσσα με λυγμούς

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου»
Η Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Η Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Eurokinissi

Την επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία του γιου της Παύλου, περίγραψε λεπτό προς λεπτό η Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που πραγματοποιείται δύο χρόνια μετά από την ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που, σαν σήμερα, στις 7 Οκτωβρίου 2020, έκρινε εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή.

Ήταν η στιγμή που η μητέρα του 34χρονου μουσικού, με σηκωμένα τα χέρια, σφιγμένες γροθιές και κοιτάζοντας προς τον ουρανό είχε βγει από την αίθουσα φωνάζοντας δυνατά: «Παύλο, τα κατάφερες γιε μου!» σε ένα από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της ιστορικής μέρας.

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου. Στις 17 Σεπτεμβρίου χαιρετηθήκαμε. Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που μας βρήκε. Γύρω στις 2 χτυπά το τηλέφωνο της κόρης μου και είναι ο κουνιάδος της και ζητά να ανοίξει την πόρτα. Σηκωθήκαμε πάνω ξέροντας ότι κάτι κακό είχε συμβεί γιατί ήταν αργά. Έφυγα για το νοσοκομείο, ρωτούσα αλλά κανείς δεν απαντούσε. ”Τίποτα δεν έχει” μου έλεγαν».

«Φτάσαμε στο νοσοκομείο, ήταν παρά πολύς κόσμος αλλά κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ρωτούσα τους γιατρούς ”που είναι το παιδί μου, τί συμβαίνει;” και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό αλλά δεν ήξερα ποσό κακό. Τους πίεσα πολύ να μου πουν. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε ο ο Παύλος δεν ζει. Ότι τον δολοφόνησε η χρυσή αυγή και πως το δολοφόνο τον πιάσανε. Μου είπε ότι δεν γινόταν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές» είπε η μάρτυρας και συνέχισε:

«Ξαφνικά ισοπεδώθηκαν όλα. Με όσο κουράγιο είχα ζήτησα να τον δω. Πήγα και τον είδα. Προσπάθησα να τον ζεστάνω και να σηκωθεί. Δεν ήταν φοβισμένος, δεν ήταν ταλαιπωρημένος. Δεν ήταν φοβισμένος, κοιμόταν. Να τον ξυπνήσουμε είπα. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης».

Αγκαλιάζει τον Παύλο και τον μαχαιρώνει

Η Μάγδα Φύσσα συνέχισε περιγράφοντας όσα γνωρίζει από μαρτυρίες της κοπέλας του γιου της και φίλων του για την υπόθεση.

«Το τάγμα αρχίζει τις βρισιές και κρατούσαν ρόπαλα, λοστούς, έχουν έρθει με σκοπό να τρομοκρατήσουν. Τα παιδιά αποφασίζουν να περάσουν απέναντι και να πάνε στο σπίτι, αφού πάρουν τσιγάρα. Οι από εκεί αρχίζουν να βρίζουν. Ο Παύλος είπε: ”Τώρα τρέχουμε”. Τα παιδιά έτρεξαν αλλά ο Παύλος έμεινε πίσω και τον προλαβαίνουν. Αρχίζουν από 3αδες να περνάνε να χτυπάνε και να φεύγουν, να βρίζουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τον Παύλο εκεί».

«Άρχισε η μάχη με τους Χρυσαυγίτες αλλά δεν κατάφεραν να τον ρίξουν κάτω. Ο δολοφόνος δεν φορούσε τη στολή της Χρυσής Αυγής και ήταν μεγαλύτερος των άλλων ηλικιακά. Ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση με ήρεμες κινήσεις και όλοι κάνουν στην άκρη μπαίνει ανάμεσα αγκαλιάζει τον Παύλο και τον μαχαιρώνει».

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού υπέβαλε αίτημα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης κάνοντας λόγο για «τηλεαλητεία» των μέσων ενημέρωσης.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και προχώρησε στην κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Σημειώνεται, ότι στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται από το πρωί οι Θοδ. Δρίτσας, Νάσος Ηλιόπουλος, Τρ. Αλεξιάδης και Γ. Μουζάλας.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή