Δίκη Φιλιππίδη: «Ειχε σχέση με την κοπέλα του γιού του» αποκάλυψε ο Μπιμπίλας

Ενταση, διακοπή και αλληλοδιαψεύσεις.
Eurokinissi

Επεισόδιο προκλήθηκε στη δίκη Φιλιππίδη όταν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, οπως γράφει το dikastiko.gr, ανέφερε στη δικαστική αίθουσα πως όσα είπε την Τρίτη ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με σχέση που είχε συνάψει ο Πέτρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του είναι ψέματα.

Δημητρακόπουλος: Σας διαψεύδει η κα Νίνου! Δεν σας είπε ποτέ κάτι τέτοιο!

Μπιμπίλας: Τη διαψεύδω κι εγώ!

«Σας παρακαλώ πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό» φώναξε η Ελπίδα Νίνου με την Πηνελοπη Αναστασοπούλου να φωνάζει από το βάθος της αίθουσας: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!».

Μετά τη διακοπή κάποιοι φίλοι από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπίλα «Φίδι! Φίδι! Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!», ενώ ο εκείνος απαντούσε: «Ντροπή!»

Η συνεδρίαση νωρίτερα είχε ξεκινήσει με την εξέταση του προέδρου του ΣΕΗ από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ενώ το κλίμα ήταν από την αρχή ιδιαίτερα φορτισμένο.

«Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσει, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά» είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο και συμπλήρωσε «οι φίλοι λένε την αλήθεια για να διορθωθούν οι φίλοι τους». Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι πολλοί ηθοποιοί έχουν υποστεί πολύ «άσχημα πράγματα» αλλά έχουν συναντηθεί ξανά με τον θύτη τους προκειμένου να εργαστούν.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Η πρώτη καταγγέλλουσα περιγράφει στο ΣΕΗ βιασμό;

Σπ. Μπιμπίλας: Περιγράφει γεγονότα στο πειθαρχικό συμβούλιο. Δε θα αποφασίσω εγώ αν περιγράφει βιασμό ή όχι.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δεν περιγράφει βιασμό;

Σπ. Μπιμπίλας: Δεν θα το κρίνω εγώ

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Σε σας δε λέει τίποτα για βιασμό, και πάει στον εισαγγελέα και μιλάει για βιασμό και μετά στην ανακρίτρια και για μια δεύτερη πράξη βιασμού. Αρχικά δεν περιγράφει πράξεις. Μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση;

Πρόεδρος: Την ρωτήσατε εσείς που την γνωρίζετε γιατί δεν τα είπε και στο ΣΕΗ όσα αργότερα κατέθεσε στον εισαγγελέα;

Σπ. Μπιμπίλας: Μια φορά τη ρώτησα και μου είπε ότι κάθισε και θυμήθηκε και άλλα πράγματα, ότι έστυψε το μυαλό της, είναι λογικό. Λένε στο πειθαρχικό κάποια πράγματα και όταν πάνε στον εισαγγελέα τους ρωτάει και ενδεχομένως να θυμούνται και άλλα. Αυτή είναι η κρίση μου.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Είπε ότι τη βοήθησε ένας φίλος της για να θυμηθεί και άλλα. Έχει υποστεί έναν βιασμό και έρχεται και λέει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια ότι της το θύμισε ένας φίλος….

Σπ. Μπιμπίλας: Αυτά πρέπει να τα ρωτήσετε στην ίδια. Εγώ έχω γνώση των γεγονότων του πειθαρχικού… Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη ζωή και να θυμάσαι και να ξεχνάς.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν συνηθίζεται να κακοποιείται κάποιος και μετά να συνεργάζεται με τον κακοποιητή απάντησε: «Δεν είναι συνηθισμένη συμπεριφορά, αλλά δυστυχώς στο χώρο του θεάτρου πολλές γυναίκες ηθοποιοί και άντρες δέχονται άσχημα πράγματα αλλά μετά πάνε στο θέατρο. Η συνθήκη του θεάτρου είναι δύσκολη και πολλοί άνθρωποι πάνε σε δουλειές ενώ έχουν υποστεί πράγματα. Εάν η ίδια δεν αισθάνθηκε ότι αυτό δεν είναι βιασμός πήγε μετά να δουλέψει».

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Έγινε αυτή η πράξη και μετά από δυο μήνες πήγε να δουλέψει μαζί του;

Σπ. Μπιμπίλας: Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δηλαδή αυτό του έδινε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες πράξεις, όπως αυτές για τις οποίες δικάζεται, και μετά η καταγγέλλουσα να τις ξεχνά;

Σπ. Μπιμπίλας: Ναι ήταν μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Πέτρο.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Θα μπορούσε να κάνει αυτές τις πράξεις στο παρασκήνιο στο θέατρο σε βάρος μια γυναίκας;

Σπ. Μπιμπίλας: Ξέροντας τον Πέτρο θα μπορούσε. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι ακόμη και τώρα, ξέρω όμως το χαρακτήρα του.

Πηγή: Dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα