Δίκη Φιλιππίδη: Μακρυπούλια, Ματίκα, Κωτσοβούλου, Χαλκιάς και Σχίζας καλούνται στο εδώλιο

Ανατροπή με κλήση νέων μαρτύρων από τον χώρο του θεάτρου.
Eurokinissi

Ανατροπή προέκυψε στον κατάλογο των μαρτύρων στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς μετά από αίτημα του εισαγγελέα της έδρας αλλά και της υπεράσπισης του κατηγορουμένου στις 6 Οκτωβρίου καλούνται να καταθέσουν πέντε νέοι μάρτυρες.

Η εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του σημερινού μάρτυρα, ζήτησε να κληθεί να καταθέσει η Θάλεια Ματίκα, καθώς αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι είχε δει την πρώτη καταγγέλλουσα να κλαίει. Επιπλέον ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας η Ζέτα Μακρυπούλια προκειμένου να ερωτηθεί για το εάν πράγματι υπήρχε περίπτωση αντικατάστασης στο θέατρο Ήβη, αλλά και η Αλίνα Κωτσοβούλου για να διαπιστωθεί εάν μετά από δικό της τηλεφώνημα η πρώτη καταγγέλλουσα πήγε στο θέατρο Ήβη για να αναλάβει ρόλο στην παράσταση «Κουζίνες».

Από την άλλη πλευρά, η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα, που συμμετείχαν στην ίδια παράσταση.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε ο σύζυγος της αδελφής της Ελπίδας Νίνου. Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν πίστεψε ποτέ τις καταγγελίες σε βάρος του μπατζανάκη του, υποστηρίζοντας ότι είχε πολύ καλές σχέσεις με τις συναδέλφους του.

«Δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες. Τον πήρα τηλέφωνο να δω τι έγινε. Μου λέει ότι ακούς είναι ψέματα. Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Με όσους έχω συνεργαστεί σκηνοθέτες συμβαίνει αυτό» ανέφερε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην περίοδο που καταγγέλλει η πρώτη γυναίκα τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό, το Σεπτέμβριο του 2008 σημείωσε: «Το Σεπτέμβρη είχα ανεβεί Αθήνα για πρόβα στις «Κουζίνες». Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει «θέλω να δω τον Πέτρο». Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει καλά «βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα».

Μάλιστα, όταν ρώτησε για τον κατηγορούμενο πως επέτρεψε την παρουσία της εκείνη την ημέρα, αυτός του απάντησε: «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;».

Πηγή: Dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα