Δίκη Φιλιππίδη: «Το γυναικείο φύλο χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου»

Νέες δηλώσεις-κόλαφος του Σπύρου Μπιμπίλα. «Πολλά κορίτσια που δεν ενέδωσαν εκδιώχθηκαν από το θέατρο» - Ο ρόλος της συζύγου Φιλιππίδη.
Eurokinissi

Με ερωτήσεις από την έδρα και τους συνηγόρους των θυμάτων συνεχίζεται η εξέταση του Σπυρου Μπιμπίλα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη Φιλιππίδη.

«Τον αγάπησα τόσο πολύ σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Του εμπιστεύτηκα την προσωπική μου ζωή. Περνούσα έναν χωρισμό δύσκολο και ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε όμως και ότι έμαθα μετά» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, προσθέτοντας: «Από την καθημερινή επαφή που υπήρχε τα πρώτα χρόνια, γνωρίζαμε τί συνέβαινε. Την έβλεπα την προσωπική του ζωή» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας στη συνέχεια της κατάθεσης του.

Σε άλλο σημείο, όπως γράφει το dikastiko.gr, υποστήριξε πως πολλά κορίτσια που δεν ενέδωσαν στο Πέτρο Φιλιππίδη «εκδιώχθηκαν» από το θέατρο. «Πολλές κοπέλες εκδιώχθηκαν και από ζήλεια. Πολλές της έδιωχνε η Ελπίδα» είπε ο μάρτυρας.

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φύλο;

Μάρτυρας: Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και για αυτό συχνά όποτε ήμασταν μαζί έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξεις, ότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγους. Μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ, και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά τις πρώτες καταγγελίες των επωνύμων γυναικών. Σχετικά με αυτές τις επώνυμες καταγγελίες που έκαναν οι ηθοποιοί Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τον κάλεσε για να ενημερωθεί αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες. «Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά» μου είπε ο Πέτρος στο τηλέφωνο.

Ο μάρτυρας ερωτήθηκε για τον χαρακτήρα της πρώτης καταγγέλλουσας την οποία γνωρίζει αρκετά χρόνια. «Η πρώτη καταγγέλλουσα μου είπε και εμένα μου έκανε κάτι αλλά δεν ήθελα να στο πω γιατί εσύ μας σύστησες. Ήταν ένα πανέξυπνο κορίτσι, δουλευταρούδικο. Δεν μου έδινε την εντύπωση πορνιδίου για να το πω λαϊκά».

Για τον ρόλο του ΣΕΗ στη συλλογή των καταγγελιών τοποθετήθηκε στη συνέχεια ο Μπιμπίλας, λέγοντας: «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη».

Πηγή: Dikastiko.gr