Δίκη Πισπιρίγκου: Την ενοχή της κατηγορουμένης ζήτησε η εισαγγελέας για ανθρωποκτονία

«Αν δεν δικαιωθεί η Πισπιρίγκου θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου – Για γέλια η πρόταση της εισαγγελέως», δηλώνει ο Αλέξης Κούγια.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρζίνα ήταν αυτό της κατηγορούμενης» ανέφερε κλείνοντας την αγόρευσή της η εισαγγελέως της έδρας κρίνοντας την ένοχη για την ανθρωποκτονίας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.

Η αυλαία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μετά από 89 συνεδριάσεις και την κατάθεση πάνω από 60 μαρτύρων, κατέληξε κατόπιν της πολύωρης αγόρευσης της εισαγγελικής λειτουργού, Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία ανακοίνωσε την πρότασή της για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ίδια στη διάρκεια όλης της αγόρευσής της αποδόμησε όλους τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης και κατέληξε: «Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρζίνα ήταν αυτό της κατηγορούμενης» επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι στο Καραμανδάνειο «το ότι δεν βρίσκεται μια ουσία δε σημαίνει ότι δεν δόθηκε».

«Πετυχαίνει δυο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες»

Η εισαγγελέας πρόσθεσε ότι «δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Τίποτα, ούτε το παραμικρό. Ο θάνατος στο Αγλαΐα Κυριακου δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Την ώρα που μπαίνει η γιατρός το παιδί είναι ήδη σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Κάνεις δεν ήταν στο δωμάτιο μέχρι την ανακοπή. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης, ήταν μόνο εκείνη (σ.σ. Πισπιρίγκου) στο δωμάτιο»

Αναφερόμενη στην κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο, είπε ότι υπήρχε καθυστέρηση στην ενημέρωση των γιατρών. «Πόση ψυχραιμία να βλέπεις το παιδί και να μην αντιδράς;! Είναι δυνατόν να έχει πάθει το παιδί της ανακοπή και να λέει θα πάω να ξεκουραστώ! Που τα έχει δει αυτά η κατηγορούμενη; Την ψυχή του παιδιού της τη φρόντισε ποτέ;» είπε και κατέληξε καταδεικνύοντας το κίνητρο: «πετυχαίνει δυο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες».

Οι αιχμές κατά του συνηγόρου της Α. Κούγια: «Πως να εκφράσει το συναίσθημα όταν αυτή είναι που στέρησε τη ζωή από το παιδί της» τόνισε

Σε ένα ξέσπασμά της η εισαγγελέας της έδρας, δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει την αποστροφή του Αλέξη Κούγια ότι «κλαίνε μόνο η Ρομά». Για να προσθέσει με έμφαση «Δεν κλαίνε μόνο οι Ρομα! Δεν κλαίνε μόνο οι γύφτισσες! Κλαίνε όλοι, δεν υπάρχει μάνα που δεν έχει κλάψει! Εδώ ήρθε βέβαια κι έκλαιγε! Τόσο μας έχει σφυγμομετρήσει; Ότι θα μας συγκινήσει;».

Και τόνισε συγκινημένη: «Δεν υπάρχει πιο σκληρός αποχωρισμός από το θάνατο του σπλάχνου σου! Αυτό την ξινίζει! Πως να εκφράσει το συναίσθημα όταν αυτή είναι που στέρησε τη ζωή από το παιδί της!».

Η αντίδραση Πισπιρίγκου: «Άντε γα@@@σου»

Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελικής πρότασης και με τη δικαστική λειτουργό να προσθέτει πως «αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώνεται και ζητά να φύγει από την αίθουσα, ενώ ψέλιζε «άντε γα@@@σου».

Στις πρώτες ώρες βέβαια η κατηγορούμενη εμφανιζόταν να ακούει με προσοχή και να έχει σκυμμένο το κεφάλι, αντιλαμβανόμενη από την αγόρευση της εισαγγελέως πως θα καταλήξει προς την ενοχή της. Μάλιστα, έγραφε συνεχώς σημειώματα στη συνεργάτιδα του συνήγορου της Αλέξη Κούγια φανερά εκνευρισμένη από αυτά που άκουγε.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς της ήταν σκυθρωποί στο ακροατήριο, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης καθόταν μόνος του στην απέναντι πλευρά και άκουγε την εισαγγελέα να περιγράφει το πως πέθανε η 8χρονη κόρη του.

«Δεν είδα καμία συγκίνηση» είπε η εισαγγελέας

«Δεν είδα ένα χρόνο τη συγκίνηση της μέσα στη δικαστική αίθουσα. Μιλούσε για τη Τζωρτζίνα όπως ο διευθυντής του σχολείου της, δεν υπήρχε κάτι παραπάνω για το νεκρό παιδί της. Ισχυρίστηκε ότι δεν άφησε ποτέ το παιδί; Άραγε ξέχασε την ημέρα που την άφησε σε συγγενείς της και πήγε σε ξενοδοχείο ενώ όλοι την έψαχναν; Για το Καραμανδάνειο μας είπε ότι πίστεψε πως το παιδί είχε κάτι ψυχολογικό από ένα καβγά που είδε και είδε εφιάλτη. Όμως στους γιατρούς δεν είπε για εφιάλτη!» σημείωσε παραπέμποντας στην απολογία Πισπιρίγκου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η εισαγγελέας και στις συνομιλίες της Ρούλας Πισπιρίγκου με δημοσιογράφους. «Υπάρχουν μηνύματα καθημερινά με την αδελφή της που μιλούσε για το τι έλεγαν τα κανάλια. Ακόμα και την ημέρα θανάτου του παιδιού της ασχολούνταν με το τι θα ανεβεί στο Facebook» είπε.

«Έπεσε σε αντιφάσεις και ανακρίβειες»

Κατά την εισαγγελέα η 35χρονη έπεσε σε αντιφάσεις και είπε αρκετές ανακρίβειες. «Αλλά έλεγε στην ανάκριση, αλλά έλεγε σε κάθε γιατρό, αλλά μας είπε εδώ. Εδώ ήρθε και είπε για εφιάλτη και τρέμουλο! Γι’ αυτό ξεσήκωσε την οικογένεια. Ο εφιάλτης ειπώθηκε από το ίδιο το παιδί στον κ. Κατερελλο. Μόνο που ο εφιάλτης δεν είχε ξεκινήσει. Η Τζωρτζίνα έζησε ότι πιο εφιαλτικό μπορούσε να ζήσει ένα παιδί!».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καταθέσεις των νοσηλευτριών για την ψυχρότητα της 35χρονης και τον εκνευρισμό της κατηγορούμενης. «Πως κρίνει τις νοσηλεύτριες; Ενώ η ίδια δεν είχε ούτε μια φορά κάνει μπάνιο το παιδί! Γιατί δεν ζήτησε να περιποιηθεί ποτέ το παιδί της; Αν όντως πήγαινε περιποιημένη η κατηγορούμενη, είχαν άδικο να το παρατηρούν; Ήταν τόσο περίεργο για την ίδια να θέλουν να δουν το πένθος της; Να δουν τον πόνο της;». Όπως χαρακτηριστικά την κατηγόρησε η εισαγγελική λειτουργός «δεν είχε αναλάβει ποτε να κάνει ούτε ένα μπάνιο το παιδί της! Δεν είχε καν ζητήσει να χτενίσει την Τζωρτζίνα! Πως είναι δυνατόν να τα βάζει με τις νοσηλεύτριες;».

Ο ρόλος του Μάνου Δασκαλάκη

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου που περιγραφόταν ως ο «άνθρωπος στο τρίτο υπόγειο», με τη διαφορά – όπως σημείωσε – ότι «ξέχασε ότι αυτόν τον άνδρα, αυτού του επιπέδου έκανε τα πάντα για να τον έχει μαζί της. Δε ζήτησε να χωρίσει για να λυτρωθεί. Ήθελε να μείνει μαζί του αν και την απάτησε, την εξευτέλισε κι εκείνη έμεινε εκεί. Τον ήθελε κοντά της».

«Είπε ότι όταν κάνεις παιδιά μπαίνεις σε δεύτερη μοίρα. Ότι δεν αγόραζε ρούχα για τον εαυτό της; Αυτό ήταν; Είπε ότι οι δημοσιογράφοι έφτιαξαν ένα μύθο γύρω από το όνομα της. Ακόμα και στην απολογία της έδειξε εμμονή με τους δημοσιογράφους. Μας είπε ότι απασχολούσε το μυαλό της με τους δημοσιογράφους! Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα ότι ξεπερνούσε το πένθος με τους δημοσιογράφους, που κατά τα αλλά μας είπε ότι μισεί; Μας είπε ότι ο εν διαστάσει σύζυγο της ότι ήταν γνωστό στην Πάτρα, αλλά δεν την ρώτησε κανείς! Όπως κανείς δε τη ρώτησε για τις ερωτικες επαφές της. Η απάντηση για τις ερωτικές επαφές με το σύζυγο της ήρθε σε ερώτηση της προέδρου για το πως διαχειρίστηκε το θάνατο της Τζωρτζίνας!».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, το μόνο σημείο στην απολογία της 35χρονης που φάνηκε συγκλονισμένη, ήταν κατά την περιγραφή της σύλληψής της και την κακή συμπεριφορά των αστυνομικών της ΓΑΔΑ, χωρίς όμως να το αποδείξει.

Κούγιας: «Αν δεν δικαιωθεί η Πισπιρίγκου θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου – Για γέλια η πρόταση της εισαγγελέως»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Παρασκευής για την πολύκροτη υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, λίγες ώρες μετά την πρόταση της εισαγγελέως που διατυπώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και ήταν «καταπέλτης» εναντίον της, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Αν δεν δικαιωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου»

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον ANT1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι είναι απόλυτος ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα.

«Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί» είπε ο ποινικολόγος.

Κατακεραύνωσε την εισαγγελέα ο ποινικολόγος

Επιπλέον ο κύριος Κούγιας κατακεραύνωσε την εισαγγελέα της έδρας και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν “ταπεινού επιστημονικού περιεχομένου, επιπέδου μεσημεριανής εκπομπής lifestyle” η αγόρευση της. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν περίμενε τίποτα καλύτερο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η εισαγγελέας «πήρε μηδέν» στην πρότασή της στα κρίσιμα σημεία.

«Η εισαγγελέας δεν βασίζεται πουθενά, είναι για γέλια, 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της. Έχετε ακούσει ποτέ να σκοτώνει τα παιδιά της το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της, να σκοτώνει τα παιδιά της;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

«Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν ενωμένο, ήταν ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Είναι κωμικού περιεχομένου η προσέγγιση», είπε ο Αλέξης Κούγιας και κατηγόρησε την εισαγγελέα ότι αγνόησε επιστήμονες μάρτυρες υπεράσπισης.

«Οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά γιατί γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιη ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Δημοφιλή