Δίκη για δολοφονία Άλκη: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για κλήση νέων μαρτύρων (Βίντεο)

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα πρότεινε την απόρριψη των τριών αιτημάτων.
MotionTeam

Απορρίφθηκαν από την έδρα τα τρία αιτήματα που υπέβαλαν δικηγόροι των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη, σχετικά με την κλήση επιπλέον μαρτύρων.

Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων να καταθέσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου αλλά και οι γείτονες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό και βγήκαν στα μπαλκόνια των οδών Γαζή και Πλαστήρα.

Όπως μετέδωσε το grtimes.gr, προς αυτή την κατεύθυνση υποβλήθηκε αίτημα σχετικά με την άρση του απορρήτου από την εταιρεία viber, έτσι ώστε να εντοπιστεί ο άγνωστος αποστολέας του δεύτερου βίντεο από λήψη κινητού τηλεφώνου. Αυτό το οπτικό υλικό απεστάλη μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής στον πρόεδρο του Α.Σ. Άρης και περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, μετά την εξέταση του τελευταίου μάρτυρα, η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα πρότεινε την απόρριψη των τριών αιτημάτων. Συγκεκριμένα, η κα. Κλιάμπα πρότεινε να απορριφθεί το 1ο αίτημα επειδή δεν προέβησαν σε καμία προανακριτική πράξη οι αστυνομικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας, καθώς παρέστησαν οι συνάδελφοι τους από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Όσον αφορά το 2ο αίτημα για την αναζήτηση των μαρτύρων – γειτόνων: «Έχουμε οπαδικό συμβάν. Πρέπει εμείς ως δικαστήριο να αναθέσουμε σε 30 αστυνομικούς να πάνε πόρτα- πόρτα, να τους φέρουμε να καταθέσουν. Όποιος ήθελε να μιλήσει θα το είχε κάνει από την αρχή. Μιλάμε για μια περιοχή που πλήττεται από οπαδικά επεισόδια και οι άνθρωποι εκείνοι έχουν βαρεθεί να τα βλέπουν, καθώς έχουν ζήσει ανάλογες καταστάσεις. Ότι εστάλησαν δυο βίντεο ανώνυμα αυτό καταδεικνύει ότι δεν θέλουν να καταθέσουν. Αυτός που βγήκε στο μπαλκόνι στο τέλος του περιστατικού δεν θα μπορούσε να εισφέρει κάτι» επισήμανε η εισαγγελέας.

Σχετικά με την άρση του viber η κα. Κλιάμπα ανέφερε ότι: «αυτό το αίτημα υποκρύπτει αίτημα αναβολής. Η εταιρία αυτή εδρεύει στην Αυστρία και είναι ισραηλινών συμφερόντων, δεν μπορεί να απαντήσει σε δύο εβδομάδες. Η υπεράσπιση δεν επιθυμεί την αναβολή, αυτό έδειξε. Δεν είναι πάροχος κινητής τηλεφωνίας είναι μια εφαρμογή. Δεν έχουν απαντήσει ποτέ σε ανάλογα αιτήματα. Δεν δίνει ποτέ στοιχεία η εταιρεία σύμφωνα με την πολιτική της. Το βίντεο είναι κομμένο προς το τέλος, εμάς μας ενδιαφέρει η αρχή. Αν ήταν κομμένο στην αρχή θα είχε υποβληθεί αίτημα στο στάδιο της ανάκρισης. Το τέλος δεν έχει σχέση με το χρονικό σημείο στο επίδικο συμβάν».

Πηγή: dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα