ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/01/2019 20:11 EET

Διορία Θεοδωράκη στον Δανέλλη να ξεκαθαρίσει τη στάση του

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνάντηση με τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη είχε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τις πληροφορίες που τον θέλουν να στηρίζει την κυβέρνηση, τόσο στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον κ. Δανέλλη να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας τη στάση που θα κρατήσει κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης διαμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή ο κάθε βουλευτής να αποφασίσει κατά συνείδηση. Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς -κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.  

Την Κυριακή, ο κ. Δανέλλης –ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών- έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για το Σκοπιανό, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία και του κ. Τσίπρα.

Επισημαίνοντας αρχικά, ότι οι πολιτικές που έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμή έκαναν μεγάλη ζημιά στη χώρα, χαρακτήρισε ως μοιραίο πρόσωπο τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να ασκήσει κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας με νόημα ότι «σαν να παρακολουθούμε αρχαία τραγωδία, ο γιος υποτάσσεται στον φονιά του πατέρα του».

Υπεραμύνθηκε πάντως, του κόμματός του, ισχυριζόμενος ότι το Ποτάμι έχει σηκώσει περισσότερα βάρη από εκείνα που του αναλογούν. 

Sponsored Post