Δωρίζονται τα όργανα της Αν Χεκ μετά την αποσύνδεσή της από τη μηχανική υποστήριξη

Η ηθοποιός ήταν νομικά νεκρή από την Παρασκευή, 12 Αυγούστου.
.
.
MARIO ANZUONI via REUTERS

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Aν Χέκ, πέθανε την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, αφού υπέκυψε στα τραύματα της, ακριβώς μια εβδομάδα μετά το σοβαρό τροχαίο.

Η 53χρονη Χεκ, ήταν νομικά νεκρή από την Παρασκευή, αν και με καρδιακό παλμό και κρατήθηκε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, προκειμένου να διατηρηθούν τα όργανά της, ώστε να δοθούν ως μοσχεύματα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποί της.

Ωστόσο, η αμερικανίδα ηθοποιός αποσυνδέθηκε από την μηχανική υποστήριξη, καθώς βρέθηκε άτομο συμβατό, που θα λάβει τα όργανά της. Η ίδια είχε αποφασίσει να γίνει δωρητής οργάνων, καιρό πριν το θάνατό της.

Το δυστύχημα

Το Mini Cooper της Χεκ, προσέκρουσε με ταχύτητα και διείσδυσε σε σπίτι, που σύντομα τυλίχτηκε στις φλόγες, στις 5 Αυγούστου.

Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, ένας από τους δύο γιους της, ο 19χρονος Χόμερ Λαφούν, δήλωσε: «Ο αδελφός μου Άτλας κι εγώ, χάσαμε τη μαμά μας».

Η τραυματική παιδική ηλικία

Η Χεκ, η οποία πρωταγωνίστησε σε εμβληματικές ταινίες όπως οι «Ντόνι Μπράσκο» και «Γνωρίζω τι έκανες πέρυσι το Καλοκαίρι», πάλεψε για δεκαετίες με τις συνέπειες μιας ταραγμένης παιδικής ηλικίας.

Η ηθοποιός έχει εξομολογηθεί ότι ο πατέρας της τη βίασε ως παιδί, προκαλώντας της προβλήματα ψυχικής υγείας, με τα οποία ζούσε για δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων συχνών φαντασιώσεων ότι προερχόταν από άλλο πλανήτη.

«Μεγάλωσα σε μια τρελή οικογένεια και χρειάστηκαν 31 χρόνια για να απαλλαγώ από το στοιχείο της τρέλας, που είχε ριζώσει μέσα μου»

Η μητέρα της Χεκ, Νάνσυ, αρνήθηκε τον ισχυρισμό της κόρης της ότι γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση, ενώ η αδερφή της, Άμπιγκεηλ, δήλωσε ότι «οι αναμνήσεις σχετικά με τον πατέρα μας είναι αναληθείς».