Η απίστευτη ερωτική ζωή της χήνας Thomas που λάτρεψαν οι Νεοζηλανδοί και τώρα δακρύζουν για τον θάνατό της

Ετεροφυλόφιλος, ερωτευμένος με μαύρο κύκνο, απατημένος και μέλος ερωτικού τριγώνου!

Ο Thomas δεν ήταν μια οποιαδήποτε χήνα. Κυρίως γιατί ήταν ένα πτηνό που αγαπήθηκε πολύ. Από άλλες χήνες, από κύκνους, από τους συντρόφους του, από τα μικρά που μεγάλωσε αλλά και από τους ανθρώπους. Γι αυτό και οι Νεοζηλανδοί, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, σε ηλικία 40 ετών δάκρυσαν. Και δεν ντράπηκαν να το δείξουν και να το πουν.

Για την αγάπη που πήρε από τα άλλα πτηνά δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά. Αυτό που όμως ξέρουμε ότι έκανε τόσο κοσμαγάπητο τον Thomas ήταν οι ιδιαιτερότητές του, οι επιλογές του, η ζωή που έκανε και φυσικά η δυνατότητα που είχαν οι Νεοζηλανδοί να την μάθουν και να γνωρίσουν φυσικά και τον ίδιο.

Ο Thomas λοιπόν, γεννήθηκε πριν από 40 χρόνια. Αν και χήνα αποφάσισε να ξεκόψει από τις άλλες χήνες και να ακολουθήσει έναν μαύρο κύκνο, τον Henry τον οποίο ερωτεύτηκε σφόδρα και τελικά έζησε πλάι του επί 24 χρόνια.

Κάποια στιγμή όμως ο Henry γνώρισε έναν άλλο κύκνο, την Henrietta. Ο Thomas όμως δεν εγκατέλειψε τον έρωτά του ούτε προσπάθησε να χωρίσει το ζευγάρι. Αντιθέτως έμεινε μαζί τους και βοήθησε στην ανατροφή των μικρών τους.

Ο Henry πέθανε το 2009 και ο Thomas τελικά αποσύρθηκε σε καταφύγιο πτηνών (Wellington Bird Rehabilitation Trust-WBRT ) το 2013 και σταδιακά έχασε την όρασή του.

Το WBRT ανακοίνωσε τον θάνατο του Thomas στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook: «Ήταν υπέροχο για εμάς να έχουμε τον Thomas ως μέλος της οικογένειας μας και τον χαρίσαμε περίσσια αγάπη και φροντίδα. Τρελαινόταν για καλαμπόκι και εάν δεν το έβρισκε στο σπιτάκι που τον βάζαμε το βράδυ, δεν ήταν και πολύ χαρούμενος». Τώρα στη Νέα Ζηλανδία συζητούν εάν η ταφή του Thomas θα γίνει πλάι στον αγαπημένο του Henry στο πάρκο όπου έζησαν τόσα χρόνια. Οι Νεοζηλανδοί πάντως ήταν τιμούν τη μνήμη του στα sodial media.