Η Aplekton Holdings έκανε τη μοναδική προσφορά για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο

Για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού ακινήτου στο Μαρκόπουλο Αττικής, υπήρξε ένας ενδιαφερόμενος.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ACTION IMAGESEUROKINISSI

Με έδρα την Κύπρο, η Aplekton Holdings, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, κατέθεσε τη μοναδική προσφορά για την αξιοποίηση, με μακροχρόνια μίσθωση, του Ολυμπιακού ακινήτου, του Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής, εκεί που διεξήχθησαν τα ιππικά αγωνίσματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, το προς αξιοποίηση ακίνητο έχει έκταση 589,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, στην περιοχή Μερέντα, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 13 χιλιομέτρων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), που έχει εκπονηθεί, ορίζεται περιοχή με υποχρεωτική τη χρήση αθλητικής ιππασίας, ενώ στο υπόλοιπο ακίνητο επιτρέπονται αθλητικές και ήπιες εμπορικές και τουριστικές χρήσεις με συμπληρωματικό χαρακτήρα προς τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα