Η British Airways προσφέρει στους πελάτες το παραδοσιακό απογευματινό τσάι χωρίς τσάι

Για το τσάι υποχρεούται ο επιβάτης να πληρώσει επιπλέον 2.90 ευρώ.
Twitter

Η αεροπορική εταιρεία British Airways αποφάσισε να βάλει στο μενού της το γνωστό στους Βρετανούς «afternoon tea» (απογευματινό τσάι). Μόνο που είπε να πρωτοτυπήσει, καθώς το προσφέρει στους επιβάτες χωρίς «tea» (τσάι).

Το συγκεκριμένο «πιάτο» αποτελεί τη νέα προσφορά της αεροπορικής εταιρείας στις πτήσεις μικρής διάρκειας «short - haul» και χρεώνεται με 5 λίρες.(5.80 ευρώ)

Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που συνοδεύει ένα κλασσικό «afternoon tea», δηλαδή μπισκότο γεμιστό με φρούτα, μαρμελάδα, πηχτή κρέμα από αγελαδινό γάλα, χτυπημένη. Αυτό που δεν υπάρχει στο πιάτο και αποτελεί το βασικότατο κομμάτι, είναι το τσάι. Μάταια λοιπόν οι επιβάτες περιμένουν τις αεροσυνοδούς να τους σερβίρουν. Για να συνοδέψει το πιάτο του ο επιβάτης με τσάι, ούτως ώστε, να έχει ένα παραδοσιακό «afternoon tea» θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 2.50 λίρες. (2.90 ευρώ)

Οπως είναι φυσικό τα παράπονα από τους επιβάτες είναι συνεχόμενα καθώς πιστεύουν πως η περιγραφή που κάνει η British Airways είναι εντελώς παραπλανητική.

Πιο συγκεκριμένα, η περιγραφή που δίνει, είναι στην πραγματικότητα αυτή που θα βρει κανείς σε οποιοδήποτε καφέ ή ξενοδοχείο της Βρετανίας.

«Ενα απολαυστικό μπισκότο σουλτάνα (λόγω της σταφίδας που βρίσκεται μέσα), σερβίρεται με παραδοσιακή κρέμα γάλακτος και νόστιμη μαρμελάδα φράουλα - ζευγάρι με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι, για μία αυθεντική εμπειρία».

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας Independent, μία από τις επιβάτες εξέφρασε στην ιστοσελίδα του Flyertalk, με τον πιο γλαφυρό τρόπο, τι σημαίνει για τους Αγγλους το «afternoon tea», γνωστό επίσης και με την ονομασία «cream tea».

«Γιά εμάς τους Βρετανούς είναι σχεδόν νόμος το απογευματινό τσάι να περιλαμβάνει τσάι. Τολμώ να πω οτι αυτή η πρόταση της British Airways, ισοδυναμεί με έναν Αμερικάνο να αγοράσει ένα χάμπουργκερ μόνο που δεν θα περιλαμβάνει το ψωμί και θα πρέπει να το αγοράσει χωριστά».

Η British Airways απάντησε στα παράπονα των επιβατών με ένα πολύ κυνικό.

«Είτε πρόκειται για ένα παραδοσιακό φλιτζάνι τσαγιού, για το νέο μας μαρτίνι είτε για ένα μπουκάλι σαμπάνια, προσφέρουμε μία μεγάλη ποικιλία από ποτά που επιτρέπουν στους πελάτες να επιλέξουν ποια επιλογή συνδυάζει καλύτερα το δημοφιλές απογευματινό τσάι».

Αυτό που αγνοεί εσκεμμένα η εταιρεία είναι πως στην βασική του τιμή, το «afternoon tea» συνοδεύεται απαραίτητα με τσάι ή καφέ. Αυτό που διαφοροποιεί την τιμή είναι η περίπτωση που κάποιος προτιμάει να το συνοδέψει με κάποιο αλκοολούχο ποτό.

Πηγή: Independent

Δημοφιλή