ΔΟΕ: απειλεί να βγάλει το ποδόσφαιρο από τους Ολυμπιακούς αν το Μουντιάλ γίνεται κάθε διετία

Σημαντική αποκάλυψη των “Times”.
.
.
via Associated Press

Μία σοβαρή αποκάλυψη έκαναν οι “Times”, σύμφωνα με την οποία η ΔΟΕ τίθεται ενάντια στα σχέδια της FIFA για μία πιθανή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα των “Times”, αναφέρει ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απειλεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ότι θα αποβάλει το ποδόσφαιρο από τους Ολυμπιακούς αγώνες, στην περίπτωση που προχωρήσει στην υλοποίηση για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου κάθε δύο χρόνια.

«Στη γλώσσα της ΔΟΕ, το μήνυμα προς τη FIFA είναι πολύ πιο ξεκάθαρο απ′ όσο φαίνεται. Αν θέλετε το ποδόσφαιρο να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγκαταλείψτε τα σχέδια για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά στους «Times» μέλος της ΔΟΕ, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και την Πέμπτη 3/2 στην 139 σύνοδο της ΔΟΕ.
«Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεργάζεται με αλληλεγγύη με άλλα αθλήματα και διεθνείς ομοσπονδίες. Ο αθλητισμός είναι για όλους και χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ του αθλητισμού», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης πρώην αθλητής του πινγκ πονγκ και μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ, Ριού Σέουνγκ-Μιν.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά και θα έθετε σε κίνδυνο τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ και πρέπει να κάνουν αποθεραπεία και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ως εκ τούτου, ζητώ να σταματήσει αυτή η προσπάθεια που είναι ασυμβίβαστη με τις Ολυμπιακές μας αξίες», είπε ο Αλγερινός πρόεδρος των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, Μουσταφά Μπεράφ.

Δημοφιλή