ΔΙΕΘΝΕΣ
23/03/2018 11:27 EET | Updated 23/03/2018 11:33 EET

Η υποψήφια πρώτη κυρία της Ιταλίας προτείνει να μένουμε στη σκιά του άντρα μας και αισθάνεται πολύ καλά με αυτό

Μια δήλωσή της άναψε φωτιές στην ιταλική κοινή γνώμη

Antonio Masiello via Getty Images

Είναι παρουσιάστρια στην ιταλική τηλεόραση και σύντροφος του Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη της Λέγκας (του Βορρά). Μέχρι εδώ, πολύ πιθανό να μην εντοπίζετε κάποιο πρόβλημα για την Ελίζα Ιζοάρντι. 

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι εν λόγω έχει κάποιες πιθανότητες να γίνει πρώτη κυρία τις Ιταλίας, μετά τις πρόσφατες ιταλικές εκλογές, έχουν λίγη περισσότερη σημασία όσα λέει και κάνει. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Oggi, μίλησε για τη σχέση της με τον επικεφαλής της ξενοφοβικής και αντιμεταναστευτικής Λέγκας, λέγοντας τα εξής: «Μια γυναίκα, ακόμη κι αν βρίσκεται σε δημόσια θέα, θα πρέπει πάντα να αφήνει στο προσκήνιο το σύντροφό της και να του δίνει φως, στήριξη και φροντίδα, κάνοντας ένα βήμα πίσω. Στη σκιά». 

Η δήλωσή της αυτή -ευτυχώς- δεν πέρασε απαρατήρητη από μερίδα της ιταλικής κοινωνίας. «Κάνοντας πίσω οι γυναίκες, νομίζω ότι θα πάμε γενικά όλοι πίσω στην Παλαιολιθική εποχή», δήλωσε ο Fabio Panero, πολιτικός. Αντίστοιχα, η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano έγραψε σχετικά: «Η γυναίκα που κάνει πίσω, που μένει στη σκιά, είναι ένα απαίσιο πρότυπο ρόλου». 

Ναι, εξέφρασε την άποψή της και οφείλει (;) να είναι σεβαστή. Μια παρατήρηση, μόνο, σε αυτό το σημείο: η Ελίζα Ιζοάρντι είναι σήμερα γνωστή και επιτυχημένη τηλεπαρουσιάστρια, επειδή κάποιες γυναίκες δεν συμβιβάστηκαν με την ιδέα ότι πρέπει να μένουν στη σκιά, «παραχωρώντας» θέσεις ευθύνης και προβολής μονίμως σε άνδρες επειδή έτσι. Τόσο απλά.