Ένας σπάνιος λευκός, μικρός τάρανδος ποζάρει για φωτογραφία και το Instagram τον λατρεύει

Ο 24χρονος φωτογράφος, Mads Nordsveen από το Όσλο περπατούσε στα βόρεια της Νορβηγίας όταν είδε ξαφνικά μπροστά του ένα ζώο που έμοιαζε με μικρό τάρανδο αλλά ήταν τόσο λευκό που με δυσκολία ξεχώριζε μέσα στο χιονισμένο τοπίο.

Όπως έγραψε και ο ίδιος στην ανάρτηση του στο Instagram «σχεδόν εξαφανιζόταν μέσα στο χιόνι».

Η ανάρτηση τoυ με τις πέντε υπέροχες φωτογραφίες του μικρού τάρανδου έχει κερδίσει μέσα σε μερικές ώρες περισσότερα από 30.000 likes αφού το ζώο δεν είναι μόνο πανέμορφο αλλά και εξαιρετικά σπάνιο. Οι τάρανδοι έχουν κατά κανόνα καφετί χρώμα και οι λευκοί είναι αρκετά σπάνιοι. Ο τελευταίος λευκός τάρανδος είχε εντοπιστεί το 2016 στη Σουηδία.

Το ασυνήθιστο χρώμα στο τρίχωμά τους οφείλεται σε μια γενετική ανωμαλία που απομακρύνει την χρωστική από τη γούνα τους αλλά δεν θεωρείται αλμπινισμός, στον οποίο παρατηρείται διαταραχή της λειτουργίας των μελανοκυττάρων.

Σύμφωνα δε με την σκανδιναβική παράδοση, θεωρείται μεγάλη τύχη να συναντήσει κανείς έναν λευκό τάρανδο.

Όπως είπε ο Nordsveen στο πρακτορείο ειδήσεων Caters, συνάντηση αυτό το «μικρό, υπέροχο πλάσμα» καθώς έκανε πεζοπορία. «Με πλησιάσε πολύ και κοιταχτήκαμε στα μάτια. Ήταν πολύ ήρεμος όταν κατάλαβε πως δεν είχα κακές προθέσεις. Μάλιστα συμπεριφερόταν σαν να πόζαρε για φωτογραφία...ήταν πολύ πολύ περίεργος, πολύ αστείος σαν ένας μικρός εξερευνητής».

Λίγο μετά επέστρεψε στη μητέρα του που τον περίμενε στην άκρη του δάσους αφήνοντας τον φωτογράφο με μια αίσθηση πως βίωσε «μια μαγική στιγμή...μια στιγμή βγαλμένη μέσα από παραμύθι».

Πηγή: BBC