Η Μαντόνα και το τολμηρό πορτραίτο της MissMe

Η βασίλισσα της ποπ αγόρασε ένα από τα έργα της σειράς «Portrait of a Vandal»
Carlo Allegri / Reuters

H Καναδή street artist MissMe έχει μία πολύ διάσημη θαυμάστρια, καθώς η Μαντόνα αγόρασε ένα από τα έργα της σειράς που έχει δημιουργήσει με τίτλο «Portrait of a Vandal».

Πρόκειται για το πορτραίτο, πιο σωστά την αυτό-προσωπογραφία (το έργο είναι ολόσωμο) της δημιουργού, η οποία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα της εμφανιζόμενη με full-face και τα αυτιά - σήμα κατατεθέν του Μίκυ Μάους.

Η Μαντόνα δημοσίευσε στο Instagram story της φωτογραφία του έργου -που έχει ύψος περίπου δύο μέτρα- και απεικονίζει μία γυναίκα με μάσκα να κρατά το ανασηκωμένο μπλουζάκι που φορά με τα δόντια της αφήνοντας εκτεθειμένο το γυμνό κορμί της.

Η MissMe αυτοπροσδιορίζεται στο site της ως «ακτιβίστρια, φεμινίστρια και μία από τις πιο αναγνωρισμένες εκτός νόμου καλλιτέχνιδες στη Βόρεια Αμερική».

Τα έργα της, που βρίσκονται σε κτίρια σε όλο τον κόσμο, διερευνούν «την προσωπική της πάλη με τη φυλή, το φύλο, την κοινωνία και την τάξη, ενώ αναψηλαφίζει εικόνες του παρελθόντος».

Η Μαντόνα εντόπισε τη δουλειά της MissMe πρώτη φορά στους δρόμους της Λισαβόνας το 2017 και όταν ανέβασε μία φωτογραφία με mural της νεαρής street artist στα social media ξεκίνησε και η φιλική τους σχέση.

Η MissMe κατάγεται από την Ελβετία, αλλά έζησε στο Μόντρεαλ για 18 χρόνια.

Η Μαντόνα εξέφρασε την επιθυμία να τη συναντήσει.

«Ήρθε προς το μέρος μου και μου είπε, είμαι μεγάλη φαν, αλλά αυτό το ξέρεις ήδη» δήλωσε σε συνέντευξη της η MissMe προσθέτοντας ότι η Μαντόνα της είπε ότι θέλει να αποκτήσει έργο της.

Όπως είπε η street artist για την περσόνα που απεικονίζει το έργο που αγόρασε η σταρ, είναι μία «θυμωμένη γυναίκα […] Τα έργα μου είναι ωμά, συναισθηματικά και εικαστικά» κατέληξε.

(Με πληροφορίες από artnet.com)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα