Ο Λάνθιμος «σπάει» το αμερικανικό box office

Ρεκόρ σε μέσο εισπράξεων για το 2018
Elle

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου -εκτός από τα Όσκαρ- «σπάει» και τα ταμεία στο αμερικανικό box office.

Σύμφωνα με το Variety, το «The Favourite» είναι στην κορυφή, καθώς σημείωσε ρεκόρ σε μέσο όρο εισπράξεων για το 2018, ενώ κατέγραψε και τον καλύτερο μέσο όρο των τελευταίων δύο ετών στην κατηγορία ανεξάρτητης ταινίας (Indie).

Η ταινία προβλήθηκε σε μόλις 4 αίθουσες σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, με τη Fox Searchlight να προγραμματίζει πλέον προβολές σε τριάντα σημεία για το επόμενο Σαββατοκύριακο- Σαν Φρανσίσκο, Ντάλας, Όστιν, Ουάσιγκτον, Βοστόνη, Σικάγο και Φοίνιξ- με στόχο, έως τις 14 Δεκεμβρίου, να φτάσεις τις 600 αίθουσες.

Παρά τον περιορισμένο αριθμό αιθουσών η ταινία κατάφερε να κάνει εισπράξεις 420.000 δολάρια (ήτοι, 105.000 δολάρια ανά αίθουσα), που σημαίνει μεγαλύτερος μέσος όρος από το «La La Land» (που είχε κάνει 176.000 δολάρια πριν από δύο χρόνια).

«Ξεπερνά τις προσδοκίες μας» δήλωσε -όπως ήταν αναμενόμενο- ο Frank Rodriguez, επικεφαλής διανομής της Fox Searchlight. «Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος στην αγορά, αλλά αυτό δείχνει ότι υπάρχει χώρος και για άλλους είδους ταινίες. Ευτυχώς οι αιθουσάρχες κατάλαβαν πόσο πολύ ήθελε ο κόσμος να δει την ταινία» πρόσθεσε.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα openings στην ιστορία της Fox Searchlight, καθώς το «The Favourite» βρίσκεται ακριβώς πίσω από το «The Grand Budapest Hotel», την ταινία του Γουές Άντερσον.